Miroslav Klose
Miroslav Klose

Miroslav Klose prefaţează Germania – Italia: „Cele mai bune echipe de la Euro 2016”

Atacantul Miroslav Klose a discutat despre partida dintre Germania şi Italia, contând pentru un loc în semifinalele de la Euro 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
1 iulie 2016

Germania fără Miroslav Klose, omul recordurilor, nu putea fi aceeaşi. Însă de când selecţionerul Joachim Low a decis să utilizeze un atacant de careu, în persoana lui Mario Gomez, campioana mondială a redevenit o echipă periculoasă, capabilă să înscrie multe goluri şi să pună în dificultate orice defensivă, după cum a demonstrat în victoriile categorice cu Irlanda de Nord, în faza grupelor, respectiv Slovacia, în optimile de finală de la Euro 2016. Însă atacantul care timp de ani de zile a fost omul de bază din compartimentul ofensiv al Germaniei, Miroslav Klose, îi transmite un sfat jucătorului celor de la Besiktas înainte de meciul cu Italia, contând pentru sferturile de finală:

„Fundaşii italieni ştiu să blocheze foarte bine atacanţii, inclusiv prin ţineri care nu sunt evidente pentru arbitru.” – afirmă vârful german, care cunoaşte foarte bine fotbalul italian după cele şase stagiuni petrecute la Lazio – „Din acest motiv nu poţi să stai pasiv în careu, ci trebui să vii în viteză din afara careului, în acest fel arbitrul poate să observe ţinerea. Dacă eşti nemişcat în careu, iar Chiellini trage de tine puţin în stanga şi puţin în dreapta, atunci de cele mai multe ori ai pierdut mingea.” – continuă Klose, în cadrul unui interviu acordat pentru cotidianul Kicker.

„Avem toate calităţile necesare pentru a învinge Italia. Ceea ce ne lipseşte uneori este eficienţa în a transforma în gol puţinele ocazii atunci când defensiva adversă face un joc foarte bun. Pentru că nu întotdeauna este posibili să creezi cinci, şase mari oportunităţi clare de gol pe meci.” – a continuat jucătorul în vârstă de 38 de ani, care mai apoi a fost întrebat dacă Germania poate să fie considerată favorită la calificarea în semifinale: „Nu există o favorită la un astfel de meci. Eu am văzut partida amicală disputată în luna martie (4-1 pentru Germania), iar Italia m-a dezamăgit puţin atunci, dar la Campionatul European a avut evoluţii entuziasmante, la fel precum Germania. Sunt cele mai bune două echipe de la Euro 2016, dar nu este o finală disputată mai devreme, deoarece contra Franţei va fi la fel de dificil pentru oricare dintre ele”. Întrebat despre căpitanul echipei naţionale a Italiei, Gianluigi Buffon, pe care l-a înfruntat atât la nivelul echipei naţionale, cât şi cu Bayern Munchen şi mai ales Lazio, Miroslav Klose a răspuns: „Gigi impresionează de fiecare dată şi merită tot respectul pentru ceea ce reuşeşte să facă la vârsta lui. Dar eu nu cunosc niciun portar mai bun ca Neuer: el este numărul unu, apoi urmează Buffon”.Comentarii