Mesut Ozil, Germania
Mesut Ozil, Germania

Mesut Ozil discută despre favoritele la câştigarea Campionatului European 2016

Mesut Ozil a prefaţat turneul final al Campionatului European 2016, unde Germania va încerca să confirme succesul de la Campionatul Mondial din 2014.
Articol scris de Răzvan Mitacu
17 mai 2016

Mijlocaşul ofensiv al lui Arsenal şi al naţionalei Germaniei, Mesut Ozil, a fost prezent în cursul zilei de luni în Emiratele Arabe Unite, pe arena The Sevens Stadium din Dubai, pentru a vizita Academia de Fotbal a lui Arsenal din această regiune. Jucătorul în vârstă de 27 de ani a discutat despre viitorul său şi despre participarea la Campionatul European 2016 alături de Germania, care se prezintă cu statutul de campioană mondială, graţie succesului din 2014.

Întrebat despre rolul său în echipa naţională, Mesut Ozil a răspuns: „Sunt alături de Germania de multă vreme, avem o echipă foarte puternică, un grup de jucători care evoluează foarte bine. Nu doar eu ca un lider, ci întreaga echipă este puternică. După Campionatul Mondial 2014 am pierdut câţiva oameni importanţi, dar există muţi tineri talentaţi care vin din urmă pentru a compensa prin entuziasm şi prin calităţi de excepţie, aşadar sunt convins că putem avea un parcurs triumfător la Euro 2016.” – a declarat jucătorul lui Arsenal, citat de site-ul thenational.ae.

Referitor la favoritele competiţiei din această vară, Mesut Ozil a precizat: „Ştim că Franţa joacă pe teren propriu, au oportunitatea de a evolua în faţa propriilor suporteri, ceea ce întotdeauna îţi oferă un potenţial superior şi se bazează pe jucători de cel mai înalt nivel, aşadar nu va fi uşor pentru nimeni să joace împotriva Franţei. Dar de asemenea nu trebuie să uităm că am înfruntat Brazilia pe terenul lor. Germania este mereu pregătită să joace cu orice adversar din lume şi trebuie să ne concentrăm doar pe noi. Franţa se numără printre favorite, dar şi noi de asemenea şi vom merge la Euro 2016 pentru a câştiga trofeul.”

„Acest sezon a fost probabil cel mai bun al meu cu Arsenal, dar au existat mai mulţi factori care au contribuit la acest lucru, inclusiv faptul că pentru prima dată am putut efectua pregătirea din presezon, ceea ce nu s-a întâmplat în anii trecuţi. În stagiunea precedentă am avut parte de o accidentare care m-a ţinut în afara terenului o lungă perioadă de timp, aşadar putem spune că actualul sezon a fost cel mai bun al meu la echipă.” – a concluzionat mijlocaşul ofensiv al lui Arsenal.Comentarii