Bastian Schweinsteiger, Germania
Bastian Schweinsteiger, Germania

Matthaus: „Transferul lui Schweinsteiger va fi util pentru Germania”

Lothar Matthaus este de părere că mutarea lui Bastian Schweinsteiger de la Bayern Munchen la Manchester United va fi pozitivă pentru Germania
Articol scris de Răzvan Mitacu
24 august 2015

Fostul mare jucător al celor de la Bayern Munchen, Lothar Matthaus, consideră că mutarea lui Bastian Schweinsteiger la Manchester United se va dovedi un aspect pozitiv pentru Germania în vederea parcursului de la Euro 2016.

O serie de accidentări dese l-au împiedicat pe Schweinsteiger să se exprime la adevăratul potenţial de-a lungul ultimilor doi ani petrecuţi alături de Bayern Munchen, ceea ce a reprezentat un factor important în decizia campioanei Germaniei de a-l lăsa pe mijlocaşul în vârstă de 31 de ani să plece la clubul de pe Old Trafford. Totuşi, Matthaus este încrezător în posibilitatea ca sub comanda lui Louis van Gaal, Bastian Schweinsteiger să îşi recapete cea mai bună formă: „Nu există foarte multe echipe naţionale care au reuşit să câştige Campionatul Mondial şi apoi să se impună la următorul turneu final de Campionat European, iar prezenţa impunătoare a unui Schweinsteiger în formă ar reprezenta un avantaj important pentru Germania în tentativa naţionalei de a repeta performanţa reuşită de Franţa şi Spania.”

„Bastian este un mijlocaş complet, un jucător de cel mai înalt nivel, iar posibilitatea de a evolua la un club de top precum Manchester United, de a juca etapă de etapă împotriva unor adversari precum Manchester City sau Chelsea cu siguranţă îl va ajuta. Aşadar şansele ca Germania să se bazeze pe căpitanul său într-o formă foarte bună vor fi mai mari. Sper să se adapteze bine stilului din Premier League, deoarece este un campionat diferit faţă de Bundesliga din mai multe puncte de vedere, inclusiv prin faptul că nu există pauză de iarnă.” – a precizat Lothar Matthaus.

Bastian Schweinsteiger a adunat 111 prezenţe în tricoul echipei naţionale a Germaniei de la debutul său din 2004 şi a marcat 23 de goluri.Comentarii