Mats Hummels, Germania
Mats Hummels, Germania

Mats Hummels ar putea rata primul meci al Germaniei de la Euro 2016

Fundaşul Mats Hummels ar putea fi indisponibil pentru meciul Germaniei cu Ucraina de la Campionatul European 2016, ca urmare a unei accidentări musculare.
Articol scris de Răzvan Mitacu
31 mai 2016

Mats Hummels era aşteptat să fie unul dintre oamenii de bază din apărarea echipei naţionale a Germaniei la Campionatul European 2016 de luna viitoare, însă accidentarea musculară suferită în meciul disputat de Borussia Dortmund în finala Cupei, cu Bayern München, pe 21 mai, a complicat situaţia apărătorului german.

În vârstă de 27 de ani, jucătorul care a adunat 42 de prezenţe pentru Germania de-a lungul carierei, nu s-a putut antrena alături de colegii săi în perioada de pregătire înainte de Euro 2016 şi implicit nu a putut evolua în ultimul meci amical, pierdut surprinzător de campioana mondială, scor 1-3 pe teren propriu cu Slovacia. Deşi foarte probabil va fi inclus în lotul pe care selecţionerul Joachim Low se va baza la Euro 2016, fundaşul celor de la Borussia Dortmund a recunoscut că există şanse mici de a fi recuperat la timp pentru primul meci din Franţa, care va avea loc pe 11 iunie, cu Ucraina, dar speră totuşi să poate avea o contribuţie importantă la Campionatul European:

„Va mai dura ceva timp până mă voi putea antrena din nou cu mingea.” – a precizat Hummels, citat de site-ul sportinglife.com – „În primul rând trebuie să fiu pregătit 100% din punct de vedere fizic pentru a putea evolua la un turneu atât de important, aşadar va trebui să vedem când voi reveni pe teren. Poate că acest lucru nu se va întâmpla la primul meci sau nici măcar la cel de-al doilea. Din păcate nu cred că mă voi putea antrena cu restul echipei în cantonamentul din Elveţia.” – a adăugat jucătorul campioanei mondiale.

Germania înfruntă Ungaria la Gelsenkirchen în ultimul meci amical înainte de Euro 2016, care va avea loc sâmbătă, iar selecţionerul Joachim Low foarte probabil nu se va putea baza nici pe colegul lui Mats Hummels de la Borussia Dortmund, Marco Reus, momentan indisponibil la rândul său din cauza unei probleme musculare, însă o accidentare în urma căreia Reus poate fi recuperat la timp pentru debutul la turneul final din Franţa.Comentarii