Martin O’Neill si Roy Keane
Martin O’Neill si Roy Keane

Martin O’Neill discută despre meciurile de la Euro 2016

Selecţionerul Martin O’Neill a prefaţat parcursul echipei naţionale a Irlandei în grupa E de la Campionatul European 2016
Articol scris de Răzvan Mitacu
11 martie 2016

Selecţionerul Irlandei, Martin O’Neill, consideră că naţionala sa trebuie să abordeze într-o manieră curajoasă meciurile de la Campionatul European 2016 şi mai ales să facă tot posibilul pentru a începe turneul printr-o victorie, în duelul cu Suedia, care va avea loc Stade de France (13 iunie): „Cred că prima partidă va fi foarte, foarte importantă. Am putut vedea la Campionatul Mondial din Brazilia cum echipele care au forţat victoria în meciul de debut au obţinut în cele din urmă calificarea din faza grupelor, spre deosebire de cele care au preferat să fie mai prudente. Aşadar meciul cu Suedia va fi crucial. Este o grupă dificilă, dar cred că dacă vom trece peste emoţiile iniţiale ne vom descurca fără probleme.” – a declarat Martin O’Neill, citat de site-ul theguardian.com.

„Poate că noi nu ne aflăm pe lista naţionalelor cărora lumea le acordă multe şanse, dar am demonstrat că alcătuim un grup solid şi putem să punem în dificultate pe oricine. Belgia şi Italia sunt două echipe de cel mai înalt nivel, cu pretenţii de a lupta chiar pentru câştigarea trofeului la Euro 2016. Italia este o naţională din prima urnă valorică, nu ştiu exact de ce a fost prezentă în urna a doua, însă nu trebuie să ne plângem de tragerea la sorţi.” – a continuat selecţionerul Irladei, care apoi a prefaţat confruntarea cu Suedia:

„Suedia este o echipă foarte experimentată, cunoaşte bine atmosfera unor astfel de turnee şi jucătorii ştiu ce trebuie să facă pentru a se califica. De asemenea se bazează pe un atacant precum Zlatan Ibrahimovic, care poate face diferenţa în orice moment. Noi am început deja să ne pregătim şi să analizăm sute de DVD-uri pentru a fi cât mai bine pregătiţi, aşadar nu există niciun motiv să nu fim încrezători înainte de Euro 2016.” – a concluzionat Martin O’Neill.

În vederea Campionatului European din Franţa, Irlanda va disputa la sfârşitul lunii martie două meciuri amicale, cu Elveţia şi Slovacia.Comentarii