Marco Verratti, Italia
Marco Verratti, Italia

Marco Verratti nu va putea evolua la Euro 2016

Mijlocaşul italian Marco Verratti va fi indisponibil pentru Campionatul European 2016 în urma unei intervenţii chirurgicale de hernie inghinală
Articol scris de Răzvan Mitacu
13 mai 2016

O nouă pierdere importantă pentru echipa naţională a Italiei, care în vederea Campionatului European 2016 nu se va putea baza pe Marco Verratti. Tânărul mijlocaş suferă de pubalgie, iar tratamentul efectuat în ultimele săptămâni nu a avut efectele dorite, astfel că Verratti va fi supus unei intervenţii chirurgicale, care va avea loc pe 16 mai, la Doha, după cum a anunţat oficial echipa Paris Saint Germain prin intermediul unui comunicat publicat pe propriul site:

„În acord cu Paris Saint Germain, Marco Verratti a decis să fie operat pentru a-şi rezolva definitiv problemele de hernie inghinală acuzate recent. Intervenţia chirurgcală va avea loc pe 16 mai, la centrul medical Aspetar din Doha, iar perioada de recuperare a mijlocaşului italian, care de curând şi-a prelungit contractul cu PSG până în 2020, va fi de aproximativ opt săptămâni. În aceste condiţii, Marco Verratti nu va putea fi prezent la ultimele meciuri din acest sezon ale lui PSG şi de asemenea nu va putea evolua la Euro 2016. Clubul îşi doreşte ca jucătorul să revină pe teren cât mai repede posibil, atât la nivelul echipei, cât şi la naţională.” – se poate citi în comunicatul oficial publicat de campioana Franţei.

Marco Verratti este a doua piesă de bază din echipa naţională a Italiei care nu va putea evolua la Campionatul European 2016. Selecţionerul Antonio Conte nu îl va avea la dispoziţie nici pe mijlocaşul lui Juventus, Claudio Marchisio, accidentat grav la genunchi într-un meci cu Palermo disputat pe 17 aprilie. Având în vedere absenţele importante din compartimentul median, selecţionerul italian foarte probabil va apela la experimentatul jucător al celor de la AS Roma, Daniele De Rossi, ca soluţie pentru meciurile de la Euro 2016. Mijlocaşul în vârstă de 32 de ani a fost autorul unor evoluţii bune la echipa capitolină, odată cu venirea antrenorului Luciano Spalletti şi foarte probabil va avea acum un loc asigurat în formaţia de start de la turneul final din Franţa.

Marco Parolo, Riccardo Montolivo şi Thiago Motta sunt principalele alternative ale Italiei, care la Euro 2016 va evolua într-o grupă dificilă, cu Belgia, Suedia şi Irlanda.Comentarii