Marc Wilson, Irlanda
Marc Wilson, Irlanda

Marc Wilson nu va putea evolua pentru Irlanda la Euro 2016

Marc Wilson a suferit o recidivă a accidentării de la genunchi şi a devenit astfel indisponibil pentru Irlanda la Campionatul European 2016 din Franţa.
Articol scris de Răzvan Mitacu
23 mai 2016

Fundaşul central al celor de la Stoke City şi al echipei naţionale a Irlandei, Marc Wilson, nu va putea fi prezent la Campionatul European 2016, deşi iniţial a fost inclus în lotul provizoriu stabilit de selecţionerul Martin O’Neill. Apărătorul irandez nu a mai jucat pentru Stoke City din luna ianuarie, fiind indisponibil in urma unor probleme la ligamentele genunchiului, dar spera să poată fi recuperat la timp în vederea turneului final din Franţa. Totuşi, selecţionerul Martin O’Neill a confirmat în cursul zilei de luni faptul că Wilson se confruntă din nou cu probleme medicale la genunchi, astfel că va fi nevoit să lipsească de la Euro 2016:

„Marc Wilson a suferit o recidivă, din păcate. Cel mai bine pentru el este să nu se antreneze în următoarele patru sau cinci săptămâni, aşadar va trebui să renunţăm la el pentru Campionatul European.” – a declarat fostul antrenor al lui Celtic, Aston Villa şi Sunderland.

Experimentatul portar Shay Given, coechipier al lui Marc Wilson atât la echipa naţională a Irlandei, cât şi la Stoke City, a adăugat: „Am lucrat foarte mult alături de Marc în sala de forţă de-a lungul sezonului, ştiu cât de mult a muncit şi cât de mult şi-a dorit să facă totul posibilul pentru a merge la Campionatul European. Este foarte păcat pentru el că nu va putea fi prezent alături de noi, dar sunt sigur că se va recupera complet şi va reveni pe teren mai puternic.” – a afirmat portarul în vârstă de 40 de ani.

Cea mai recentă prezenţă a lui Marc Wilson în echipa naţională a Irlandei, pentru care a evoluat de 24 de ori, a avut loc în luna noiembrie a anului trecut, într-un meci cu Bosnia din cadrul campaniei de calificare la Euro 2016. Suedia, Belgia şi Italia vor fi adversarii echipei lui Martin O’Neill în grupa E de la turneul final din Franţa.Comentarii