Romelu Lukaku, Marc Wilmots (Belgia)
Romelu Lukaku, Marc Wilmots (Belgia)

Marc Wilmots, înainte de Ţara Galilor – Belgia: „Absenţa lui Vermaelen va conta foarte mult”

Selecţionerul Marc Wilmots a prefaţat meciul pe care Belgia îl va disputa cu Ţara Galilor în sferturile de finală de la Campionatul European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
28 iunie 2016

În ciuda unui debut de Campionat European mai degrabă negativ, prin eşecul suferit contra naţionalei Italiei, Belgia se poate declara mulţumită de parcursul înregistrat la turneul final din Franţa, unde oamenii lui Marc Wilmots au obţinut un loc în sferturile de finală graţie victoriei cu scorul de 4-0 contra Ungariei: „Înfrângerea cu Italia ne-a făcut bine, deoarece ne-a ajutat să înţelegem greşelile pe care le-am comis şi ce anume a fost nevoie să îmbunătăţim mai departe. Pentru moment nu am realizat nicio performanţă notabilă, aşadar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, însă ar fi extraordinar să putem ajunge în finală şi să o disputăm împotriva Germaniei.” – a declarat selecţionerul belgian, citat de site-ul italian corrieredellosport.it.

Marc Wilmots a revenit asupra duelului câştigat cu Ungaria şi a analizat viitorul adversar al Belgiei din runda sferturilor de finală, Ţara Galilor: Prin sistemul 4-2-3-1 jucam practic cu patru atacanţi, deşi cei doi mijlocaşi defensivi ne garantează echilibrul necesar la acest nivel. De fiecare dată când Kevin De Bruyne pierdea mingea, alerga imediat pentru a reveni şi a recupera balonul, iar acest lucru ne-a ajutat foarte mult, deoarece adversarii nu ne-au putut surprinde pe contraatac. Urmează acum meciul cu Ţara Galilor, în vederea căruia vom pierde un fundaş excepţional precum Thomas Vermaelen, suspendat, ceea ce va conta foarte mult. Dar ştim cum îl vom înlocui şi îl aşteptăm să îşi reia locul în echipă încă de la meciul din semifinale, unde va putea să fie mai odihnit. Ţara Galilor este o echipă foarte puternică şi, atenţie, în niciun caz nu se bazează doar pe Gareth Bale. Cine gândeşte în felul acesta greşeşte. Aşteptăm cu nerăbdare acest meci, iar dacă stadionul ar avea 150 de mii de locuri cu siguranţă suporterii noştri l-ar umple în totalitate, deoarece Lille este foarte aproape de graniţa cu ţara noastră.” – a adăugat selecţionerul echipei naţionale a Belgiei.Comentarii