Lucas Digne, Franţa
Lucas Digne, Franţa

Lucas Digne: „Câştigarea titlului, obiectivul pentru Euro 2016”

Tânărul fundaş stânga francez, Lucas Digne, a discutat despre aşteptările gazdelor în ceea ce priveşte turneul final al Campionatului European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
16 mai 2016

Lucas Digne s-a arătat încântat de includerea pe lista jucătorilor convocaţi de selecţionerul Didier Deschamps pentru Euro 2016 şi a stabilit ca obiectiv câştigarea celui de-al treilea titlu european din istoria reprezentativei. Deşi va avea o sarcină dificilă în tentativa de a se impune ca titular pe partea stângă a defensivei având în vedere prezenţa experimentatului fundaş al lui Juventus, Patrice Evra, apărătorul în vârstă de 22 de ani se concentrează pe echipă şi consideră că aşteptările vor fi extrem de ridicate la turneul final de pe teren propriu:

„Eu merg la Euro 2016 pentru a câştiga trofeul.” – a declarat jucătorul celor de la AS Roma, unde a a evoluat de-a lungul actualului sezon sub formă de împrumut de la Paris Saint-Germain – „Pot să vorbesc doar în numele meu, desigur, dar eu intru pe teren de fiecare dată pentru a câştiga, aşa cum cred că fac toţi fotbaliştii. Avem aşteptări foarte mari la Euro 2016, după cum sunt convins că întreg publicul francez se aşteaptă la o performanţă importantă din partea noastră. Este un vis din copilărie devenit realitate să am posibilitatea de a evolua pentru Franţa la un turneu final de asemenea nivel.– a precizat Lucas Digne, citat de site-ul Goal.com.

Tânărul fundaş lateral s-a arătat recunoscător faţă de AS Roma pentru creşterea constantă de-a lungul stagiunii, într-un campionat încheiat pe locul al treilea de gruparea romană, care în ultima etapă de Serie A s-a impus cu scorul de 3-1 contra lui AC Milan, chiar pe San Siro: „Sunt foarte bucuros să fiu prezent în Franţa alături de colegii mei, sunt mândru să îmi reprezint ţara şi este răsplata perfectă pentru un sezon cu adevărat extraordinar pentru mine şi Roma. Am atins un nivel foarte ridicat şi un record de 17 meciuri consecutive fără înfrângere, ceea ce reprezintă aproape un tur de campionat! Încrederea noastră ca echipa a crescut constant, mă simt parte dintr-o adevărată mare familie împreună cu jucătorii şi staff-ul tehnic.” – a precizat Lucas Digne.

Franţa va deschide turneul final al Campionatului European 2016 prin meciul cu România, care va avea loc pe Stade de France din Saint-Denis, pe 10 iunie (vineri). Reprezentativa ţării gazdă va evolua apoi cu Albania, la Marseille, urmând ca ultima partida din cadrul grupei A să fie programată pe stade Pierre Mauroy, cu Elveţia, pe 19 iunie.Comentarii