Joachim Low, selecţionerul Germaniei
Joachim Low, selecţionerul Germaniei

Low: „Germania, decisă să repete performanţa de la Campionatul Mondial”

Joachim Low a prefaţat perspectivele campioanei mondiale, Germania, în vederea turneului final al Campionatului European 2016 din Franţa.
Articol scris de Răzvan Mitacu
24 mai 2016

Selecţionerul naţionalei Germaniei, Joachim Low, afirmă că echipa sa este determinată să confirme succesul de la turneul final din Brazilia şi să obţină trofeul la Campionatul European 2016. Campioana mondială se numără printre favoritele la victorie în Franţa şi va încerca să repete performanţa reprezentativei Spaniei prin câştigarea a două turnee finale consecutive, în ciuda unor evoluţii mai degrabă oscilante de-a lungul campaniei de calificare la Euro 2016.

„Sunt de părere că jucători precum Thomas Muller, Jerome Boateng şi Mats Hummels, care conduc acum Germania alături de Manuel Neuer, Bastian Schweinsteiger sau Sami Khedira, vor redresa echipa şi o vor ghida pe drumul cel bun.” – a declarat Joachim Low, în cadrul unui interviu acordat pentru revista Stern. – „Această echipă îşi doreşte să devină campioana Europei”.

Selecţionerul german nu s-a arătat preocupat de jocul mai puţin convingător al echipei sale în preliminarii şi în meciurile amicale disputate ulterior, precizând că Germania va fi în formă la momentul cel mai important, de-a lungul turneului final din Franţa: „Sunt selecţionerul Germaniei de multă vreme şi stiu că în ciuda tuturor meciurilor din campania de calificare şi amicale, turneul final este cel care oferă cele mai multe motivaţii. Vrem să demonstrăm că am rămas cea mai puternică naţională şi avem capacitatea de a repeta performanţa de la Campionatul Mondial. Odată ce ai trăit acest sentiment al gloriei unui trofeu, este ceva ce te îndeamnă să îl urmăreşti din nou. Ne place această presiune şi avem nevoie de ea pentru a deveni şi mai buni.” – a concluzionat Joachim Low.Comentarii