Leonid Slutsky, selecţionerul Rusiei
Leonid Slutsky, selecţionerul Rusiei

Leonid Slutsky, mai rapid decât Iordănescu în a-şi prezenta demisia după eşecul de la EURO 2016

La finalul meciului pierdut de Rusia în faţa Ţării Galilor, Leonid Slutsky a anunţat că renunţă la postul de selecţioner şi a invitat federaţia să caute rapid un înlocuitor.
Articol scris de David Petre
21 iunie 2016

„Altcineva va trebui să preia echipa naţională pentru a pregăti Mondialul din 2018”, a declarat Leonid Slutsky la finalul meciului pierdut de Rusia în faţa Ţării Galilor cu scorul de 3-0, în urma căruia ruşii au terminat grupa de la EURO 2016 pe ultimul loc şi au fost eliminaţi din competiţie.

Selecţionerul, care o pregăteşte şi pe campioana CSKA Moscova, a dezvoltat ideea în conferinţa de presă care a urmat: „Îmi asum întreaga responsabilitate pentru nereuşită. Un punct în trei partide nu corespunde nivelului real al Rusiei. Personal am încercat tot ceea ce am crezut că este bine, dar la final nu a fost suficient. Trebuie să învăţăm ceva din această lecţie. Personal nu mă văd continuând această muncă, iar şefii federaţiei vor trebui să găsească rapid pe altcineva”.

Atitudinea tehnicianului rus, care acceptase să preia echipa ţării sale după demiterea lui Fabio Capelo, este diametral opusă faţă de cea a selecţionerul României, Anghel Iordănescu. La finalul jocului pierdut în faţa Albaniei, „Generalul” nu a dorit să răspundă reporterului Dolce Sport la întrebările privind viitorul său, asta după ce îşi începuse interviul spunând că „nu ne reproşăm nimic”, deşi echipa noastră tocmai suferise o înfrângere ruşinoasă.

Ulterior, întrebat şi în conferinţa de presă despre viitorul său la echipa naţională, a răspuns laconic: „Întrebați-l pe președintele Răzvan Burleanu dacă voi continua”. Apoi, după cum informează ziare.com, Iordănescu i-a spus jurnalistului care îi adresase această întrebare că este „un om rau, care nu a realizat nimic bun în toată viaţa lui”.Comentarii