Selecţionerul Islandei, Lars Lagerback
Selecţionerul Islandei, Lars Lagerback

Lars Lagerback analizează grupa Islandei de la Euro 2016

Selecţionerul Islandei, Lars Lagerback, a discutat despre calificarea istorică şi meciurile de la Campionatul European 2016
Articol scris de Răzvan Mitacu
17 martie 2016

Islanda s-a dovedit una dintre suprizele plăcute din cadrul preliminariilor pentru Campionatul European 2016, reuşind o calificare istorică la turneul final din Franţa, graţie clasării pe locul al doilea în grupa A, unde a încheiat în faţa unor naţionale precum Turcia sau Olanda. Echipa pregătită de Lars Lagerback în colaborare cu Heimir Hallgrimsson va evolua la Euro 2016 în grupa F, alături de Portugalia, Austria şi Ungaria, ceea ce reprezintă o tragere la sorţi acceptabilă, după cum confirmă însuşi Lars Lagerback:

„Nu am picat în cea mai grea grupă posibilă, trebuie să recunoaştem acest lucru. Din punctul meu de vedere avem posbilitatea de a obţine puncte în faţa tuturor adversarilor şi avem şanse de a ne lupta pentru calificare. Pe Austria am întâlnit-o acum câţiva ani într-un meci amical, s-au dovedit o echipă solidă şi directă, iar în plus au progresat mult de atunci, însă acelaşi lucru se poate spune şi despre noi.” – a declarat selecţionerul suedez al Islandei, citat de site-ul goalzz.com – „Portugalia este cea mai puternică echipă din grupă, iar pentru noi va reprezenta o adevărată provocare, însă am demonstrat de-a lungul preliminariilor că nu ne temem de nimeni şi că putem să jucăm de la egal la egal cu oricine. Ungaria nu trebuie subestimantă, este o naţională împotriva căreia este dificil să joci.”

„Noi în mod cert nu ne propunem să mergem în Franţa doar în vacanţă sau pentru a ne distra. Ne dorim să confirmăm impresia pozitivă pe care am lăsat-o în preliminarii şi să nu ne oprim aici. Avem o şansă imensă de a ajunge în fazele eliminatorii de la Euro 2016, totul depinde doar de noi.” – a concluzionat Lars Lagerback, care se află pe banca tehnică a Islandei din 2011.

În vederea pregătirilor pentru Campionatul European 2016, Islanda a programat două meciuri amicale la sfărşitul lunii martie, cu Danemarca şi Grecia, pentru ca la începutul lunii iunie să dispute alte două partide de pregătire, cu Norvegia şi Liechtenstein, înaintea debutului de la Euro 2016.Comentarii