Koldo Alvarez, selecţionerul Andorrei la EURO 2016

Koldo Alvarez, selecţionerul Andorrei
Koldo Alvarez, selecţionerul Andorrei
Articol scris de Florin Codreanu

Koldo Alvarez, pe numele său complet Jesus Luis Alvarez de Eulate Fuergue, s-a născut pe 4 septembrie 1970 la Vitoria, în Spania. Este considerat cel mai important fotbalist din istoria micuţului stat Andorra. Fostul portar a apărat tricoul echipei naţionale în 78 de meciuri internaţionale, ultimul joc oficial fiind cel din preliminariile Cupei Mondiale din 2010 împotrivia Angliei.

Cu toate acestea, Koldo nu a avut o carieră strălucită la echipele de club, deşi şi-a petrecut mai bine de doi ani la Atletico Madrid. Nu a evoluat în nici măcar un meci pentru gruparea madrilenă, apoi a bifat câteva sezoane în ligile inferioare din Spania, evoluând pentru Toledo, Salamanca sau Balaguer. Cea mai mare parte din cariera şi-a petrecut-o totuşi în poarta celui mai important club din Andorra, Futbol Club Andorra, formaţie pentru care a evoluat aproape doisprezece ani.

Experienţa sa ca selecţioner al statului Andorra este prima provocare ca antrenor profesionist. Koldo Alvarez a fost numit în funcţie pe 2 februarie 2010 în locul lui David Rodrigo, reuşind în această perioadă să obţină două rezultate de egalitate destul de surprinzătoare.

  • Data naşterii: 4 septembrie 1970
  • Naţionalitate: andorian
  • Cariera de jucător: Club Atlético de Madrid, CD Toledo, UD Salamanca, FC Andorra, CF Balaguer
  • Antrenor la echipe de club:
  • Selecţioner: Andorra

Selecţionerii echipelor de la EURO 2016