Kevin Strootman, Olanda
Kevin Strootman, Olanda

Kevin Strootman revine în lotul Olandei

Absentă de la Euro 2016, Olanda va disputa trei meciuri amicale în următoarea perioadă, cu Irlanda, Polonia şi Austria.
Articol scris de Răzvan Mitacu
19 mai 2016

Mijlocaşul Kevin Strootman a fost inclus în lotul Olandei pentru următoarele meciuri amicale, fiind astfel la prima prezenţă în naţională după mai mult de doi ani. Jucătorul celor de la AS Roma s-a confruntat cu probleme medicale grave la genunchi şi a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale din cauza cărora a lipsit de pe teren o lungă perioadă de timp. Strootman a revenit în ultima parte a stagiunii recent încheiate şi a fost chemat de selecţionerul Danny Blind pentru meciurile de la sfârşitul lunii mai, respectiv începutul lunii iunie.

Absenţa mijlocaşului în vârstă de 26 de ani din linia mediană a fost resimţită din plin de-a lungul preliminariilor pentru Campionatul European 2016, un turneu final la care Olanda nu va fi prezentă în urma evoluţiilor şi a rezultatelor modeste. Din lotul actual lipseşte de asemenea căpitanul Arjen Robben, accidentat, precum şi atacantul Robin van Persie, golgheterul all-time al reprezentativei olandeze, care pare a nu mai intra în vederile selecţionerului Danny Blind.

Semifinalistă la Campionatul Mondial 2014 din Brazilia, Olanda se pregăteşte acum de următoarea campanie de calificare, în vederea Campionatului Mondial din 2018 şi va înfrunta trei adversari care vor fi prezenţi în această vară la Euro 2016: Irlanda (pe 27 mai, la Dublin), Polonia (pe 1 iunie, în Gdansk), pentru ca ultima confruntare din această perioadă să fie programată cu Austria, la Viena (4 iunie).

Lotul Olandei pentru meciurile amicale cu Irlanda, Polonia şi Austria:

Portari: Jasper Cillessen (Ajax), Kenneth Vermeer (Feyenoord), Jeroen Zoet (PSV Eindhoven)

Fundaşi: Patrick van Aanholt (Sunderland), Daley Blind (Manchester United), Jeffrey Bruma (PSV Eindhoven), Virgil van Dijk (Southampton), Kenny Tete (Ajax), Joel Veltman (Ajax), Ron Vlaar (AZ Alkmaar), Jetro Willems (PSV Eindhoven)

Mijlocaşi: Riechedly Bazoer (Ajax), Marco van Ginkel (PSV Eindhoven), Davy Proepper (PSV Eindhoven), Bart Ramselaar (FC Utrecht), Wesley Sneijder (Galatasaray), Kevin Strootman (AS Roma), Tonny Vilhena (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (Newcastle)

Atacanţi: Memphis Depay (Manchester United), Bas Dost (Wolfsburg), Vincent Janssen (AZ Alkmaar), Luuk de Jong (PSV Eindhoven), Juergen Locadia (PSV Eindhoven), Luciano Narsingh (PSV Eindhoven), Quincy Promes (Spartak Moscova)Comentarii