Jermain Defoe, Anglia
Jermain Defoe, Anglia

Kevin Phillips consideră că Jermain Defoe ar merita să meargă la Euro 2016

Fostul atacant al lui Sunderland şi al Angliei, Kevin Mark Phillips, a discutat de situaţia lui Jermain Defoe, înainte de Campionatul European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
15 mai 2016

Dacă atacanţii ar fi evaluaţi strict pe baza numărului de goluri marcate, Jermain Defoe ar trebui să facă parte din lotul lui Roy Hodgson pentru Euro 2016: cele 15 goluri înscrise de jucătorul în vârstă de 33 de ani la o echipă a celor de la Sunderland care pe toată durata stagiunii de Premier League s-a aflat în partea inferioară a clasamentului, reprezintă o performanţă excelentă, depăşită în actualul sezon doar de alţi doi fotbalişti englezi, Harry Kane respectiv Jamie Vardy.

Totuşi, perspectivele nu sunt încurajatoare pentru Defoe, după cum notează şi fostul mare atacant al celor de la Sunderland, Kevin Mark Phillips (autor a 113 goluri în 208 partide disputate în perioada 1997–2003), prin intermediul unui editorial publicat pe site-ul chroniclelive.co.uk:

„Din păcate nu cred că Jermain va merge în Franţa în această vară, deşi ar merita pe deplin. Cred că Roy Hodgson s-a decis deja şi îi va lua pe Kane, Vardy, Wayne Rooney şi Daniel Sturridge. Este păcat pentru Jermain, deoarece de-a lungul acestui campionat a marcat la fel de multe goluri precum Rooney şi Sturridge împreună. Are mai multă experienţă internaţională decât Kane, Vardy sau Sturridge şi este mai în formă ca Rooney. Jermain încă îşi doreşte să evolueze pentru Anglia şi l-am auzit spunând în această săptămână că a bifat toate cerinţele selecţionerului Roy Hodgson, ceea ce este adevărat. Am spus de multe ori de-a lungul sezonului faptul că golurile marcate de el pentru Sunderland pot face diferenţa între salvare şi retrogradare, iar acest lucru s-a întâmplat, dar în ceea ce priveşte convocarea la echipa naţională a Angliei pentru Euro 2016, nu cred că se va întâmpla. Şi este păcat, deoarece are încă multe de oferit.” – a notat Kevin Phillips în editorialul său.

Jermain Defoe a adunat de-a lungul carierei 55 de prezenţe în tricoul Angliei şi a marcat 19 goluri. Ultima sa apariţie datează de pe 5 martie 2014, când Anglia a învins Danemarca la limită, scor 1-0, într-un meci amcial.Comentarii