Renato Sanches, Portugalia
Renato Sanches, Portugalia

Jucătorul zilei la EURO 2016: 30 iunie – Renato Sanches (Polonia – Portugalia)

Titular în premieră la EURO 2016, tânărul portughez Renato Sanches a stabilit două recorduri în meciul Polonia - Portugalia din sferturile de finală.
Articol scris de David Petre
1 iulie 2016

Renato Sanches a fost titular pentru prima oară la EURO 2016, ocazie cu care a stabilit două recorduri: a devenit cel mai tânăr jucător care evoluează în primul unsprezece pentru Portugalia la un turneu major, iar prin golul egalizator înscris în poarta Poloniei a devenit cel mai tânăr marcator din istoria meciurilor eliminatorii la Campionatul European de Fotbal.

Motivele pentru care l-am ales jucătorul zilei la EURO 2016 nu se opresc însă aici. Într-un meci în care ambele formaţii au părut interesate doar să se blocheze reciproc şi să ajungă fără griji la loteria penalty-urilor, tânărul fotbalist cumpărat în această vară de Bayern Munchen a fost singura pată de culoare. A adus un plus de energie în jocul combinativ al echipei sale, a fost foarte activ la recuperare, iar golul său din minutul 33 poate fi încadrat în categoria reuşitelor frumoase de la acest Campionat European, chiar dacă mingea şutată de el a fost uşor deviată.

Cu o zi înaintea meciului din sferturile de finală dintre Polonia şi Portugalia, celebrul antrenor italian Carlo Ancelotti, cel care va prelua banca tehnică a lui Bayern Munchen în această vară, a spus că Renato Sanches este cel mai bun jucător de la competiţia continentală din Franţa. Este, probabil, o exagerare, dar cert este că tânărul lusitan a confirmat în tricoul echipei naţionale că este un mare talent şi unul din jucătorii de urmărit în următoarea perioadă.Comentarii