Jordan Lukaku, Belgia
Jordan Lukaku, Belgia

Jordan Lukaku, înainte de Ţara Galilor – Belgia: „Bale, un jucător mai constant ca Hazard”

Fundaşul Jordan Lukaku a lăudat calităţile lui Gareth Bale înainte de meciul dintre Ţara Galilor şi Belgia din sferturile Campionatului European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
30 iunie 2016

Jordan Lukaku consideră că atacantul galez Gareth Bale este la un nivel „puţin mai ridicat” decât Eden Hazard, deşi cel din urmă este colegul său la echipa naţională a Belgiei. În cadrul unei conferinţe de presă susţinută înainte de meciul direct dintre Belgia şi Ţara Galilor din sferturile de finală ale Campionatului European 2016, tânărul fundaş stânga al celor de la Oostende i-a indicat, deloc surprinzător, pe Gareth Bale şi Aaron Ramsey ca fiind principalele pericole din tabăra galeză. Lukaku a recunoscut chiar că atacantul celor de la Real Madrid poate fi considerat momentan uşor superior lui Hazard, care nu s-a antrenat în cursul zilei de miercuri după o accidentare musculară suferită în meciul cu Ungaria, datorită evoluţiilor constante demonstrate la nivelul echipei de club:

„Pentru mine Bale cred că este poate puţin mai sus ca Hazard, deoarece a jucat de mai multă vreme la un nivel ridicat.” – a declarat Jordan Lukaku, citat de site-ul Goal.com – „În momentele cheie la nivelul echipei de club, Bale se dovedeşte mereu decisiv, în timp ce Hazard nu are încă evoluţii constante, însă are potenţialul de a ajunge cel mai bun din lume. Staff-ul nostru a stabilit deja un plan pentru a-i neutraliza pe Gareth Bale şi Aaron Ramsey, deoarece ei reprezintă cei mai puternici jucători pe care se bazează Ţara Galilor. Aşadar vom găsi o modalitate pentru a-i contracara, dar trebuie să fim de asemenea conştienţi de faptul că trebuie să blocăm întreaga lor echipă, nu doar anumiţi jucători.” – a continuat tânărul apărător de bandă crescut la centrul de juniori al clubului Anderlecht şi care la meciul de vineri ar putea să bifeze prezenţa cu numărul cinci în tricoul echipei naţionale a Belgiei.Comentarii