John O
John O

John O’Shea discută despre obiectivul Irlandei la Euro 2016

Experimentatul jucător Irlandez, John O'Shea, a prefaţat parcursul echipei naţionale la Campionatul European 2016 din Franţa.
Articol scris de Răzvan Mitacu
27 mai 2016

John O’Shea se arată încrezător în posibilitatea ca Irlanda să îşi îmbunătăţească performanţa de la Campionatul European anterior, cu ocazia turneului final din Franţa. Irlanda a părăsit Euro 2012 fără să obţină niciun punct, într-o grupă extrem de dificilă, cu reprezentativa Croaţiei şi echipele care aveau să ajungă în finala competiţiei, Spania şi Italia.

Misiunea oamenilor lui Martin O’Neill va fi şi de această dată foarte complicată, adversarii de la Euro 2016 fiind Suedia, Belgia şi încă o dată Italia, însă experimentatul mijlocaş al celor de la Sunderland este determinat ca Irlanda să obţină calificarea în rundele eliminatorii ale competiţiei: „Când ajungi la un turneu final de acest nivel, primul obiectiv după ce esti inclus în lotul de 23 de jucători este să ieşi din grupă şi să joci în fazele eliminatorii, acesta este cel mai important lucru. În ceea ce ne priveşte, atmosfera şi entuziasmul din jurul echipei naţionale au devenit din ce în ce mai puternice de-a lungul campaniei de calificare la Euro 2016, deşi probabil acest lucru este mai dificil de observat din afară, dar contează enorm. Avem o echipă diferită faţă de cea din urmă cu patru ani, o conducere nouă şi foarte multe elemente diverse care ne fac să fim încrezători într-un deznodământ mult mai fericit decât cel de la Campionatul European anterior.” – a declarat fostul jucător al lui Manchester United, citat de site-ul irishnews.com. De-a lungul carierei John O’Shea a marcat trei goluri în 110 meciuri disputate pentru Irlanda şi acum se pregăteşte să participe la ce-al doilea turneu final.

Irlanda va debuta la Euro 2016 pe 13 iunie, cu Suedia, într-o partidă programată a se defăşura pe Stade de France din Saint-Denis. Următorul adversar al jucătorilor pregătiţi de selecţionerul Martin O’Neill va fi Belgia (pe 18 iunie, la Bordeaux), în timp ce ultima confruntare din cadrul grupei E de la Campionatul European 2016 va avea loc cu Italia, pe Stade Pierre Mauroy din Lille Métropole.Comentarii