Raheem Sterling, Anglia
Raheem Sterling, Anglia

Joe Hart: „Sterling poate fi decisiv pentru Anglia la Euro 2016”

Portarul englez Joe Hart l-a indicat pe colegul său de la Manchester City, Raheem Sterling, ca unul dintre jucătorii de bază ai Angliei la Euro 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
26 mai 2016

Raheem Sterling ar putea fi principalul protagonist al echipei naţionale a Angliei la Campionatul European 2016, este părerea jucătorului celor de la Manchester City, Joe Hart. Portarul englez se arată încrezător în şansele echipei lui Roy Hodgson de a avea parte de un parcurs cât mai lung în Franţa şi speră ca Sterling, colegul său atât la Manchester City, cât şi la naţională, să poată avea o contribuţie decisivă în acest sens.

Tânărul jucător, adus de City la începutul stagiunii de la Liverpool pentru aproximativ 50 de milioane de euro, a avut un prim sezon mai degrabă nereuşit pe Etihad Stadium, cu doar şapte prezenţe în Premier League adunate de-a lungul meciurilor din anul 2016, dar a fost inclus de selecţionerul Roy Hodgson în lotul provizoriu pentru turneul final din Franţa. Sterling a fost unul dintre cei mai buni jucători în meciul amical pe care Anglia l-a câştigat recent cu Turcia, scor 2-1, iar Joe Hart consideră că tânărul mijlocaş ofensiv poate avea un rol determinant la Euro 2016: „Raheem nu are nimic de demonstrat, deoarece vedem cât de mult munceşte în fiecare zi şi cât de mult încearcă să devină şi mai bun. Are doar 21 de ani, este perfect conştient de acest lucru şi nu poate decât să progreseze. Are calităţi excepţionale şi este o persoană alături de care îmi face plăcere să lucrez, pentru că este motivat şi ambiţios.” – a declarat portarul lui Manchester City, citat de site-ul mirror.co.uk.

„A fost foarte bun în meciul de duminică şi adversarii nu au putut decât să îl lovească, deoarece altfel nu îl puteau opri, acesta este adevărul. Cred că dacă partida ar fi contat pentru Campionatul European, câţiva dintre ei nu şi-ar fi permis să joace în felul acesta, ar fi riscat eliminarea. Pentru noi este important faptul că Raheem şi-a recăpătat forma, după un final de sezon mai complicat, în care nu a evoluat foarte mult. Este un început nou pentru el, iar un Raheem Sterling odihnit şi în formă poate fi decisiv la Euro 2016” – a concluzionat portarul englez.Comentarii