Sami Khedira, Joachim Low (Germania)
Sami Khedira, Joachim Low (Germania)

Joachim Low, pregătit pentru Germania – Italia: „Nu vom repeta erorile din urmă cu 4 ani”

Selecţionerul Germaniei, Joachim Low, a prefaţat confruntarea cu Italia din sferturile de finală ale Campionatului European 2016, programată sâmbătă.
Articol scris de Răzvan Mitacu
28 iunie 2016

Cel mai interesant meci din runda sferturilor de finală ale Campionatului European 2016 va avea loc între campioana mondială, Germania, şi vicecampioana europeană, Italia, programat a se disputa sâmbătă, de la ora 22:00, pe stadionul Matmut-Atlantique din Bordeaux. Partida va reprezenta de asemenea ocazia ideală pentru nemţi de a se revanşa în urma confruntării de la Euro 2012, când cele două naţionale s-au întâlnit în semifinalele competiţiei, iar ‘Squadra Azzurra’ a avansat în ultimul act după un succes obţinut cu scorul de 2-1, ambele goluri ale echipei pregătită de Cesare Prandelli fiind marcate de atacantul Mario Balotelli, ieşit între timp din circuitul naţionalei.

Joachim Low se afla pe banca tehnică a Germaniei şi la Campionatul European din 2012, iar fostul antrenor al celor de la VfB Stuttgart îşi aminteşte foarte bine cauzele, dar şi aspectele pozitive ale eşecului: „Înfrângerea contra Italiei din urmă cu patru ani a fost foarte utilă acestui grup, deoare am înţeles greşelile pe care le-am făcut, iar durerea cauzată de acel rezultat negativ ne-a ajutat să creştem: a fost o lecţie din care am învăţat mult.” Selecţionerul german este sigur că nu va mai repeta erorile de la Euro 2012: „În urmă cu patru ani am comis o mare greşeală. Ideea mea a fost cea de a-l scoate din joc pe Andrea Pirlo, dar planul nu a funcţionat bine. A fost în totalitate vina mea din acest punct de vedere. Apoi au existat şi greşeli individuale la acel meci, precum s-a întâmplat la golurile marcate de Balotelli. La al doilea gol le-am persmis să plece pe contraatac după o lovitură de colţ a noastră. Cu toţii nu ne-am ridicat la nivelul nostru obişnuit în acel meci, dar de această dată sunt sigur că lucrurile vor sta diferit.” – a declarat Joachim Low, citat de site-ul corrieredellosport.it.

„Italia nu mai înseamnă doar catenaccio, iar meritul este al lui Antonio Conte, care a înţeles că doar prin catenaccio nu se poate câştiga un turneu final. Am rămas impresionat de stilul lor de joc: Spania nu a reuşit să îşi impună jocul obişnuit şi am văzut cât de mult pericol a creat Italia prin acţiuni de atac rapide. Din acest punct de vedere consider că Italia de acum este mai puternică faţă de echipele din 2008, 2010 sau 2012.” – a fost analiza făcută de selecţionerul Joachim Low, în vederea partidei de la Bordeaux care va stabili naţionala calificată în semifinalele Euro 2016.Comentarii