Joachim Low, selecţionerul Germaniei
Joachim Low, selecţionerul Germaniei

Joachim Low, înainte de Germania – Italia: „Italienii, artişti ai defensivei”

Selecţionerul Joachim Low a prefaţat meciul dintre Germania şi Italia, contând pentru un loc în semifinalele Campionatului European 2016 din Franţa.
Articol scris de Răzvan Mitacu
2 iulie 2016

„Este suficient să facem o singură greşeală şi ne putem pregăti deja bagajele.” – selecţionerul echipei naţionale a Germaniei, Joachim Low, sintetizează în acest fel confruntarea cu Italia din cadrul sferturilor de finală ale Campionatului European 2016, programată a se disputa în această seară, pe stadionul Matmut-Atlantique din Bordeaux.

Intervievat de cotidianul Bild, Joachim Low a precizat că „avem 50% şanse de calificare, nu există favoriţi la un astfel de meci. Vom da totul pentru a ne impune, jucătorii sunt foarte concentraţi şi am pregătit în detaliu partida cu Italia, aşadar sunt extrem de încrezător.” Selecţionerul campioanei mondiale consideră că Italia este precum „o cetate, iar cucerirea ei reprezintă cel mai mare obstacol al nostru la acest Campionat European. Ştim că vom înfrunta artiştii defensivei, care oferă foarte puţine spaţii şi ocazii de gol adversarului, aşadar va trebui să avem capacitatea de a profita de puţinele oportunităţi de gol pe care le vom crea. Dar noi suntem foarte puternici în atac şi ştim că italienii au un mare respect pentru jucătorii noştri.”

Întrebat despre situaţia incertă a lui Daniele De Rossi, poate cel mai important jucător al Italiei din linia de mijloc, dar a cărui prezenţă pe teren este pusă sub semnul întrebării din cauza unei probleme medicale, Joachim Low a adăugat: „Nu ştiu dacă De Rossi va juca, în orice caz Italia este foarte flexibilă şi ştie să facă pretactică. Mă aştept la o surpriză din partea lor. De Rossi este un jucător excepţional şi foarte important pentru Italia, care indiferent de situaţie reuşeste mereu să găsească o soluţie optimă.” – a concluzionat selecţionerul echipei naţionale a Germaniei.Comentarii