Joachim Low, selecţionerul Germaniei
Joachim Low, selecţionerul Germaniei

Joachim Low, înainte de Germania – Franţa: „Un adversar mai puţin defensiv ca Italia”

Selecţionerul Germaniei, Joachim Low, a discutat despre meciul cu Franţa contând pentru semifinalele Campionatului European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
5 iulie 2016

„Împotriva naţionalei Franţei va fi oarecum similar precum meciul cu Italia, deşi francezii reprezintă un adversar mai puţin defensiv: Pogba şi Matuidi sunt doi mijlocaşi cu sarcini ofensive. Un pronostic? Nu îmi place să fac pronosticuri. Franţa ar putea fi considerată favorită deoarece joacă pe teren propriu, dar când calificarea se decide doar de-a lungul celor 90 de minute nu mai are mult sens.” – a declarat selecţionerul Germaniei, Joachim Low, în cadrul unei conferinţe de presă în care a prefaţat confruntarea din semifinalele Campionatului European 2016, programată a se disputa joi seara pe Stade Vélodrome din Marseille, la finalul căreia Germania ar putea obţine cea de-a doua prezenţă în ultimul act al unui turneu final, după parcursul triumfător de la Campionatul Mondial din 2014.

„Bucuria pentru victoria cu Italia a fost enormă” – a adăugat Joachim Low, citat de site-ul dailypost.co.uk – „Am fost cu adevărat încântaţi de succesul obţinut în faţa unui adversar care întotdeauna ne-a pus probleme, după o partidă dramatică. La finalul meciului am avut parte de momente emoţionante şi mai puţină euforie, cred că doar după o jumătate de oră am reuşit să ne calmăm în vestiar. Din punct de vedere psihologic a fost foarte dificil.” – a continuat selecţionerul echipei naţionale a Germaniei, care în vederea duelului cu Franţa din semifinalele Euro 2016 nu se va putea baza pe fundaşul Mats Hummels, suspendat. Atacantul Mario Gomez şi mijlocaşul Sami Khedira vor fi alte absenţe importante din tabăra germană,, ambii fiind accidentaţi, în timp ce Bastian Schweinsteiger rămâne pentru moment incert: „Va trebui în mod cert să fac unele modificări, dar am încredere în toţi jucătorii mei, inclusiv în cei care nu au evoluat deloc până acum. Cu toţii se află într-o formă bună şi sunt pregătiţi să intre pe teren la nevoie.” – a concluzionat Joachim Low.Comentarii