Jan Vertonghen
Jan Vertonghen

Jan Vertonghen ratează meciul Belgia – Ţara Galilor şi finalul turneului EURO 2016

Jan Vertonghen a suferit leziuni la nivelul ligamentelor în timpul antrenamentului de joi şi ar putea lipsi de pe gazon patru luni.
Articol scris de David Petre
1 iulie 2016

Presa belgiană anunţă că fundaşul belgian Jan Vertonghen nu va mai putea evolua până la finalul EURO 2016 din cauza unei accidentări la gleznă. Jucătorul de 29 de ani al grupării londoneze Tottenham Hotspur a suferit leziuni la nivelul ligamentelor în timpul antrenamentului de joi, iar postul de televiziune belgian RTBF vorbeşte despre o perioadă de recuperare de patru luni.

Absenţa lui Vertonghen, care a evoluat pe postul de fundaş stânga la EURO 2016, vine într-un moment prost pentru Belgia, care în meciul cu Ţara Galilor din sferturile de finală nu va putea conta nici pe fundaşul central Thomas Vermaelen, suspendat din cauza cumulului de cartonaşe.

Cel mai probabil înlocuitorul lui Vertonghen va fi Jordan Lukaku, fratele mai mic al atacantului Romelu Lukaku, în timp ce postul de fundaş central ar putea fi acoperit de Jason Denayer.

Belgia nu a putut conta la turneul final al Campionatului European 2016 pe căpitanul Vincent Kompany şi pe alţi doi fundaşi importanţi, Nicolas Lombaerts şi Dedryck Boyata, cu toţii accidentaţi.Comentarii