James Chester (Ţara Galilor), Kyle Lafferty (Irlanda de Nord)
James Chester (Ţara Galilor), Kyle Lafferty (Irlanda de Nord)

James Chester, încrezător înainte de Portugalia – Ţara Galilor: „Putem face faţă oricui!”

Fundaşul James Chester a prefaţat meciul dintre Ţara Galilor şi Portugalia din semifinalele Campionatului European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
3 iulie 2016

Ţara Galilor a ajuns în semifinalele unui Campionat European pentru prima dată în istorie, graţie succesului cu scorul de 3-1 înregistrat contra Belgiei în runda precedentă, iar naţionala condusă de selecţionerul Chris Coleman se pregăteşte acum de confruntarea cu Portugalia lui Cristiano Ronaldo, într-un meci programat a se disputa miercuri, pe Stade des Lumières din Lyon.

Pentru duelul istoric cu Portugalia din cadrul semifinalelor de la Euro 2016, Ţara Galilor nu se va putea baza pe doi dintre oamenii importanţi, mijlocaşul Aaron Ramsey, respectiv fundaşul Ben Davies, care a alcăuit o defensivă impresionantă alături de James Chester şi Ashley Williams. Atât jucătorul lui Arsenal, cât şi apărătorul de la Tottenham Hotspur vor fi suspendaţi pentru întâlnirea de miercuri: „Au evoluat ca titulari în toate meciurile noastre de până acum şi cu siguranţă vor reprezenta absenţe importante.” – a declarat James Chester, citat de site-ul sportinglife.com, răspunzând la o întrebare referitoare la suspendarea celor doi galezi avertizaţi în meciul cu Belgia: „Aaron are calităţi tehnice indiscutabile, însă lumea cred că trece puţin cu vederea cât de mult efort depune pe teren. Ben a fost cel mai bun fundaş al nostru la Campionatul European până acum, dar cel mai important lucru care există la această echipă este spiritul de grup. Avem oameni care pot intra oricând pe teren şi pot suplini absenţa oricui.” – a continuat apărătorul celor de la West Bromwich Albion.

Ţara Galilor va începe cu şansa a doua pe hârtie în duelul din semifinale cu Portugalia, însă James Chester consideră că reprezentativa galeză nu are niciun motiv să se teamă de naţionala lusitană: „Nu văd de ce nu am putea să câştigăm acest meci. Ei au evoluat de două ori timp de 120 de minute, ceea ce ar putea să fie util pentru noi. Dacă vom juca aşa cum am făcut-o cu Belgia, şi anterior cu Rusia, putem să facem faţă oricui!” – a concluzionat jucătorul în vârstă de 27 de ani.Comentarii