Antonio Conte, selecţionerul Italiei
Antonio Conte, selecţionerul Italiei

Italia va disputa un meci amical cu Portugalia pe 16 iunie

Italia şi Portugalia vor disputa o partidă amicală în data de 16 iunie, care va avea loc în Elveţia, la Geneva
Articol scris de Răzvan Mitacu
8 mai 2015

Florenţa şi Palermo au fost confirmate ca locurile de disputare ale următoarelor două meciuri pe care Italia le are programate în cadrul grupei H din preliminariile pentru Campionatul European 2016. ‘Squadra Azzura’ se află pe locul al doilea în clasamentul grupei şi va avea nevoie de şase puncte din următoarele două partide pentru a-şi asigura locul la turneul final din Franţa.

Pe 3 septembrie Italia va evolua cu Malta pe stadionul Artemio Franchi din Florenţa, apoi trei zile mai târziu echipa lui Antonio Conte se va deplasa pe stadionul Renzo Barbera din Palermo, gazdă a confruntării cu Bulgaria. Ultimul meci disputat de Italia la Florenţa a avut loc în cadrul preliminariilor pentru EURO 2012, când azzuri s-au impus cu 1-0 în faţa Sloveniei graţie unui gol marcat pe final de Giampaolo Pazzini. La Palermo oamenii lui Conte au mai evoluat inclusiv în actuala campanie de calificare la EURO 2016, reuşind să obţină toate cele trei puncte cu Azerbaijan (scor 2-1).

Federaţia Italiană de Fotbal a anunţat de asemenea definitivarea unui meci amical cu Portugalia, care va avea loc pe 16 iunie, la Geneva. Italia a evoluat de zece ori în oraşul elveţian şi nu a înregistrat nicio înfrângere, cea mai recentă partidă datând din martie 2013 (scor 2-2 cu Brazilia). În ceea ce priveşte statistica meciurilor directe cu Portugalia, Italia se află într-o serie pozitivă de şase victorii consecutive, ultima fiind obţinută chiar în Elveţia. Golurile marcate de Luca Toni, Fabio Cannavaro şi Fabio Quagliarella aduceau o victorie pentru Italia (3-1) în partida disputată cu Portugalia la Zurich în urmă cu şapte ani.Comentarii