Preliminariile EURO 2016, Grupa H, 16 noiembrie 2014, ora 21:45
Italia
Italia
1 - 1
Croaţia
Croaţia

Antonio Candreva 11
 
Ivan Perišić 15
Italia - Croaţia, preliminarii EURO 2016
Italia - Croaţia, preliminarii EURO 2016

Italia – Croaţia 1-1. Perisic aduce un punct Croaţiei pe Giuseppe Meazza

Italia şi Croaţia au remizat la Milano în derby-ul Grupei H din preliminariile EURO 2016 şi rămân pe primele două poziţii ale grupei.

Cel mai interesant duel al Grupei H, partida dintre Italia şi Croaţia s-a încheiat la egalitate 1-1, la Milano. Croaţia şi Italia rămân pe primele două locuri în grupă, la egalitate de puncte, însă Norvegia a profitat de această remiză şi s-a apropiat la un singur punct.

Sistemul cu trei fundaşi folosit de Antonio Conte la Juventus începe să se simtă şi la naţionala Italiei. „Squadra Azzurra” are stabilitate defensivă şi profită de multe ori de superioritatea de la mijlocul terenului, dar Italia nu pare să aibă în acest moment pe faza de atac resursele pe care Conte la avea la Juventus. Contra croaţilor, stabilitatea defensivă i-a ajutat pe italieni foarte mult, italienii putându-se declară mulţumiţi cu egalul obţinut pe Meazza.

Croaţii au început mai bine partida de la Milano şi Rakitic, apoi Modric, cele două staruri ale lui Kovac, l-au încercat pe Buffon de la distanţă. Totuşi, Italia a fost echipa care a deschis scorul în minutul 11, atunci când Antonio Candreva a şutat precis de la 20 de metri şi l-a învins pe portarul Danijel Subasic.

Replica oaspeţilor a venit aproape instant, iar cinci minute mai târziu Ivan Perisic l-a surprins pe Buffon cu un şut din interiorul careului, lateral stânga, şi a restabilit egalitatea. Croaţia a continuat să preseze şi acelaşi Perisic a fost blocat in extremis de Buffon în minutul 30. Înainte de pauză, Rannochia a scos de pe linia porţii reluarea atacantului de la Atletico Madrid, Mario Mandzukic şi a păstrat astfel rezultatul de egalitate după 45 de minute.

La reluare, Simone Zaza a şutat periculos în minutul 48, dar Danijel Subasic a reţinut fără emoţii. Croaţii au replicat prin Ivan Rakitic, dar şutul starului de la Barcelona a fost prins cu siguranţă de Gianluigi Buffon, vinovatul de serviciu de la golul croaţilor. Conte a încercat să schimbe ceva prin introducerea lui El Shaaeawy şi mai apoi prin trimiterea în teren a lui Graziano Pelle, dar Italia n-a găsit drumul spre poarta croaţilor nici în această formulă de atac. Cea mai mare ocazie de gol a reprizei a fost ratată tot de croaţi, dar Ivan Perisic, scăpat singur în banda stânga în sensul de atac al oaspeţilor l-a iertat pe Buffon.

S-a terminat 1-1 la Milano şi ambele formaţii au rămas neînvinse în grupa H, dar Croaţia pare să aibe în acest moment un avantaj, măcar moral, în fata naţionalei pregătite de Antonio Conte. În martie, Croaţia primeşte acasă vizita Norvegiei, în timp ce Italia se deplasează la Sofia pentru a înfrunta Bulgaria.Statisticile meciului

 
40
Posesie
60
 
 
10
Total şuturi
14
 
 
2
Pe poartă
7
 
 
4
Afară
6
 
 
4
Blocate
1
 
 
0
Bare
0
 
 
0
Cornere
5
 
 
2
Offside
1
 
 
1
Galbene
2
 
 
0
Roşii
0
 
 
15
Faulturi
13
 
 
323
Total pase
542
 
 
265
Completate
484
 

Filmul meciului

Antonio Candreva
(Simone Zaza)
11'
 
 
15'
Ivan Perišić
(Ivan Rakitić)
Roberto Soriano
(Manuel Pasqual)
28'
 
 
28'
Mateo Kovačić
(Luka Modrić)
 
37'
Mateo Kovačić
Ciro Immobile
46'
 
Stephan El Shaarawy
(Ciro Immobile)
52'
 
Graziano Pellè
(Simone Zaza)
63'
 
 
65'
Ivan Perišić
 
68'
Andrej Kramarić
(Ivica Olić)
 
83'
Milan Badelj
(Marcelo Brozović)

Echipele de start

1
3
13
20
16
23
8
6
2
7
9
17
4
7
18
10
14
11
5
21
3
23

Comentarii pe marginea meciului Italia - Croaţia