Anghel Iordănescu, România
Anghel Iordănescu, România

Iordănescu, nemulţumit de greşelile României din meciul amical cu Ucraina

Selecţionerul Anghel Iordănescu a comentat partida amicală pierdută de România cu Ucraina, penultimul test de pregătire înainte de Euro 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
30 mai 2016

Rezultatele şi mai ales jocul modest evidenţiat de echipa naţională a României în cele mai recente două meciuri amicale nu oferă multe motive de încredere înainte de debutul la Campionatul European 2016, reprezentat de partida extrem de dificilă cu selecţionata ţării gazdă, Franţa. După remiza înregistrată cu Republica Democrată Congo (1-1), a urmat un eşec la capătul confruntării cu Ucraina (3-4), în care defensiva ‘tricolorilor’ a fost departe de nivelul arătat de-a lungul campaniei de calificare la Euro 2016.

„Am condus jocul în prima repriză, am marcat. Apoi a venit acea greşeală din finalul primei părţi, după care au urmat celelalte. În repriza a doua am intrat pe teren prea relaxaţi şi au venit greşeli individuale în lanţ, de la jucători cu experienţă. Le-am făcut numai cadouri! A doua parte ne-a scăpat complet de sub control, au fost greşeli nepermise! Acestea vin din lipsa de ritm de joc a multora dintre jucători, care au avut probleme la echipele de club. Am revenit pe final, însă a fost prea puţin.” – a declarat selecţionerul român imediat după ultimul fluier al meciului amical cu Ucraina, disputat ieri pe stadionul Olimpico din Torino, în cadrul stagiului de pregătire pe care România îl efectuează în Italia.

Întrebat despre configuraţia finală a listei jucătorilor care vor face deplasarea în Franţa pentru Euro 2016, Anghel Iordănescu a răspuns: „Noi ne-am cam făcut deja socotelile, lotul pentru Euro o să-l aflaţi pe 31 mai. Eu rămân după acest meci doar cu acele greşeli. Acum să sperăm că la meciul cu Georgia vom fi susţinuţi de fani şi vom arăta altceva.” – a concluzionat experimentatul selecţioner al naţionalei.Comentarii