Ian Rush, Ţara Galilor
Ian Rush, Ţara Galilor

Ian Rush: „Succesul Ţării Galilor va fi o inspiraţie pentru generaţiile viitoare”

Fostul mare atacant galez, Ian Rush, a comentat progresul înregistrat de echipa naţională şi calificarea la Campionatul European 2016 din Franţa.
Articol scris de Răzvan Mitacu
24 mai 2016

Ian Rush consideră că performanţa reuşită de Ţara Galilor, prin calificarea la Campionatul European 2016, va ajuta la descoperirea unor noi fotbalişti precum Gareth Bale sau Aaron Ramsey şi va reprezenta o adevărată sursă de inspiraţie pentru viitoarea generaţie de jucători, în tentativa galezilor de a se menţine la un nivel ridicat pe termen lung:

„Succesul echipei naţionale este inclusiv un rezultat al progreselor făcute la nivelul infrastructurii, a metodelor de pregătire şi a resurselor pe care le avem la dispoziţie.” – a declarat Ian Rush, cel mai bun marcator din istoria naţionalei, citat de Press Association Sport – „Nu este o coincidenţă faptul că ne-am calificat la Campionatul European acum, după toată munca depusă aici. Eu m-am aflat timp de 7 ani într-o funcţie de conducere în ceea ce priveşte coordonarea şi gestionarea activităţii sportive şi ştiu că lucrurile nu s-au întâmplat peste noapte. Am crescut o generaţie extraordinară, alături de care vom merge la Euro 2016 şi ne dorim să trecem chiar la următorul nivel.”

„Dispunem de facilităţi mult mai bune faţă de perioada în care evoluam eu, acum este foarte important să aduci antrenorii potriviţi şi cât mai mulţi baieţi şi fete care să practice sportul. Avem nevoie de continuitate de la nivelul Under 15 până la echipa mare şi ne putem declara mulţumiţi de faptul că am pus bazele pentru performanţă pe termen lung” – a continuat fostul mare atacant – „Aceşti tineri băieţi cunosc aceleaşi persoane de-a lungul procesului lor de dezvoltare, odată cu avansarea la o grupă mai mare, ceea ce le oferă încredere şi stabilitate. Rezultatele noastre recente la nivelul echipei naţionale fac ca toţi copii să îşi dorească să fie precum Gareth Bale sau Aaron Ramsey, iar acest lucru ne va ajuta să descoperăm şi creştem mai mulţi jucători de acest nivel. Avem mulţi copii talentaţi şi ne concentrăm pe creşterea lor, deoarece nu trebuie să ne îndreptăm atenţia doar pe Euro 2016, ci inclusiv pe turneele finale viitoare, la care vrem să fim prezenţi.” – a concluzionat Ian Rush.

Ţării Galilor, calificată în premieră la un turneu final de Campionat European, face parte din grupa B a competiţiei din Franţa, unde va înfrunta Anglia, Rusia şi Slovacia.Comentarii