Hugo Lloris, Franţa
Hugo Lloris, Franţa

Hugo Lloris prefaţează Germania – Franţa: „Ar fi de preferat să evităm loviturile de departajare”

Căpitanul Hugo Lloris a discutat despre meciul pe care Franţa îl va disputa cu Germania în runda semifinalelor de la Euro 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
5 iulie 2016

Portarul naţionalei Franţei, Hugo Lloris, a recunoscut că reprezentativa ţării gazdă este preocupată de recordul Germaniei în ceea ce priveşte loviturile de departajare şi posibilitatea ca soarta semifinalei de joi seara să se decidă în urma penalty-urilor: campioana mondială a eliminat Italia după 120 de minute şi lovituri de departajare în sferturile de finală de la Euro 2016, pierzând o singură dată în 40 de ani o calificare la penalty-uri. Portarul celor de la Tottenham a glumit precizând că Franţa va avea nevoie să câştige la capătul primelor 90 de minute, deoarece nu a exersat execuţiile de la punctul cu var:

„Cel mai important lucru este să încheiem meciul prin obţinerea calificării, indiferent de modul prin care acest lucru se întâmplă. Este adevărat că ei sunt foarte buni la penalty-uri şi ar fi de preferat să evităm să trecem prin această situaţie, dar mai devreme sau mai târziu se va întâmpla şi pentru ei să piardă. Loviturile de la 11 metri sunt dificil de antrenat, deoarece nu există atmosferă, la o sesiune de antrenamente nu există de asemenea presiune. Am urmărit meciul Germaniei. Vor avea foarte multă încredere acum, deoarece a obţine o calificare la penalty-uri îţi oferă întotdeauna un sentiment plăcut, mai ales atunci când eşti la o singură lovitură de a fi eliminat, după cum a fost cazul lor. Dar Manuel Neuer a făcut diferenţa. Germania are experienţa câştigării unui Campionat Mondial, se bazează pe jucători extraordinari, care sunt obişnuiţi să evolueze la cele mai importante competiţii, în semifinale, respectiv finale şi au obţinut foarte multe trofee, însă noi simţim publicul alături de noi, simţim încrederea publicului şi bucuria după victoriile de până acum şi ne dorim să îi facem mandri de Franţa.” – a concluzionat portarul francez în vârstă de 29 de ani, citat de site-ul mirror.co.uk.Comentarii