Leroy Sane, Germania
Leroy Sane, Germania

Hitzfeld, impresionat de tinerii Weigl şi Sane, convocaţi în lotul provizoriu al Germaniei

Ottmar Hitzfeld a evidenţiat calităţile a doi dintre tinerii jucătorii incluşi de Joachim Low pe lista iniţială pentru Campionatul European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
18 mai 2016

Fostul antrenor al celor de la Bayern Munchen, Ottmar Hitzfeld, a lăudat evoluţiile lui Julian Weigl din actualul sezon de Bundesliga, după ce tânărul mijlocaş al Borussiei Dortmund a fost inclus în lotul provizoriu al Germaniei pentru Euro 2016. În vârstă de 20 de ani, Weigl s-a impus treptat în echipa pregătită de Thomas Tuchel, odată cu transferul său pe Signal Iduna Park de la 1860 Munchen anul trecut. Selecţionerul Germaniei, Joachim Low, l-a inclus pe Weigl, alături de alţi doi tineri promiţători, Julian Brandt, respectiv Joshua Kimmich, pe lista lărgită în vederea Euro 2016, deşi cei trei jucători nu au apucat încă să debuteze pentru Germania.

Ottmar Hitzfeld consideră că mijlocaşul celor de la Borussia Dortmund merită să facă parte din lotul pe care Joachim Low îl va deplasa în Franţa pentru turneul final al Campionatului European 2016: „Pentru mine Julian Weigl este cel mai bun tânăr jucător din campionat, dintre toţi cei aflaţi la debut.” – a declarat fostul tehnician, intervievat de Omnisport – „A jucat cu un calm remarcabil, cu încrederea şi convingerea unui jucător care părea să aibă la activ multe sezoane în Bundesliga. Are calităţi excepţionale, o tehnică remarcabilă şi este foarte inteligent din punct de vedere tactic. Ştie foarte bine când să ridice ritmul jocului şi cănd este mai bine să dea o pasă simplă pentru a păstra posesia balonului.” – a precizat fostul antrenor al lui Bayern Munchen.

Un alt tânăr jucător evidenţiat de Ottmar Hitzfeld este atacantul celor de la FC Schalke, Leroy Sane, autor a 11 goluri în 47 de meciuri pentru gruparea din Gelsenkirchen şi inclus la rândul său în lotul provizoriu pentru Euro 2016: „Sane are cu siguranţă calităţi impresionante, a făcut un campionat excelent. Prin viteza sa poate crea acţiuni de atac foarte periculoase. La Campionatul European poate decide meciuri venind de pe banca de rezerve, deoarece este foarte periculos în duelurile directe.”Comentarii