Jordan Henderson, Anglia
Jordan Henderson, Anglia

Henderson, pregătit din punct de vedere fizic pentru Euro 2016

Mijlocaşul echipei naţionale a Angliei, Jordan Henderson, a fost titular în meciul amical cu Australia şi speră să fie inclus în lotul pentru Euro 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
30 mai 2016

Sezonul mijlocaşului în vârstă de 25 de ani al lui Liverpool, Jordan Henderson, precum şi speranţele sale de a fi prezent la Campionatul European 2016 păreau a fi luat sfârşit complet odată cu accidentarea la genunchi suferită pe 7 aprilie într-un meci disputat de gruparea engleză pe Westfalenstadion, cu Borussia Dortmund, însă 38 de zile mai târziu Henderson a revenit pe teren, în ultima partidă de Premier League, pe terenul celor de la West Bromwich Albion.

Selecţionerul Roy Hodgson l-a inclus apoi pe mijlocaş în lotul provizoriu pentru Euro 2016, alcătuit din 26 de jucători, iar Henderson a trebuit să dovedească de-a lungul ultimelor două săptămâni că a recăpătat o condiţie fizică optimă pentru a avea şanse de a fi păstrat în lotul definitiv care va face deplasarea în Franţa. Fostul mijlocaş as lui Sunderland a fost titular şi integralist în meciul disputat recent de Anglia cu Australia, chiar pe Stadium of Light din Sunderland şi se arată încrezător în ceea ce priveşte posibilitatea de a evolua la Euro 2016: „Desigur, mă bucur ca am putut să revin aici, pe stadionul care a fost casa mea în trecut şi mai ales să joc aici pentru Anglia. A fost minunat să fiu titular, să pot căpăta minute, dar de asemenea dificil, după o absenţă îndelungată. Am intrat treptat în joc şi am recăpătat ritmul unui meci, ceea ce mă ajută să revin la nivelul meu obişnuit şi îmi doresc să pot continua această creştere în următoarea săptămână.” – a declarat Henderson, citat de site-ul espnfc.co.uk.

Însă jucătorul lui Liverpool nu ştie pentru moment dacă va face parte din lotul de 23 de jucători pentru Euro 2016: „Cred că nimeni nu este sigur de prezenţa la Euro 2016, în afară de poate unul sau doi jucători. Dar toată lumea luptă pentru a fi în avionul către Franţa, la fel precum este şi cazul meu, deşi faptul că am fost accidentat multă vreme cu siguranţă nu mă ajută. Nu pot decât să fac în continuare ceea ce îmi cere selecţionerul şi dacă voi merge în cele din urmă la Euro 2016 voi fi extrem de încântat, dacă nu, mă voi concentra deja pe perioada de pregătire înaintea sezonului viitor.” – a concluzionat Jordan Henderson.Comentarii