Heidar Helguson, Islanda
Heidar Helguson, Islanda

Heidar Helguson, înainte de Islanda – Austria: „Ne vom califica!”

Fostul internaţional islandez, Heidar Helguson, a discutat despre meciul cu Austria, decisiv pentru calificarea în optimile de finală de la Euro 2016.
Articol scris de Florin Codreanu
22 iunie 2016

Fostul atacant al naţionalei Islandei, Heidar Helguson (55 de selecţii şi 13 goluri pentru echipa naţională între 1999 şi 2011) a făcut câteva declaraţii interesante privitoare la ultimul meci din grupă al islandezilor, contra Austriei. Cu două puncte din două jocuri, Islanda are şanse importante de calificare dintr-o grupă în care Ungaria şi-a asigurat deja prezenţa în optimile de finală ale turneului final.

Helguson despre prestaţia Islandei la Euro: „Au fost două meciuri excelente din punct de vedere tactic. Prima partidă a fost una foarte importantă pentru că este vital să porneşti cu dreptul într-o competiţie de o asemenea anvergură. Cred că defensiv am fost excelenţi, iar la un astfel de nivel competiţional, defensiva joacă un rol foarte, foarte important indiferent de ce calitate ai în atac”.

Helguson despre actualii atacanţi ai naţionalei: „Tipologii diferite. Kolbeinn Sigurdsson este probabil cel mai valoros dintre atacanţii noştri, Eidur (n.r Gudjohnsen) fără îndoială cel mai experimentat, Finnbogason are în continuare o marjă de creştere importantă, iar Jon Dahl (n.r Bodvarsson) cel mai tânăr. Ca stil de joc de asemenea sunt diferiţi, dar avem un mare avantaj că sunt foarte versatili cu toţii. Cred că selecţia a fost foarte bine gândită”.

Helguson despre meciul cu Austria: „Fără îndoială nu ne aşteaptă un meci uşor. Austria n-a lăsat o imagine pozitivă până acum, dar lucrurile se pot schimba în decurs de câteva ore. Eu sunt convins că ne vom califica însă, pentru că eu cred că vom câştiga acest meci la limită. Va fi o performanţă uluitoare pentru această echipa naţională şi pentru poporul nostru. Islandezii trebuie să fie foarte mândri de echipa lor reprezentativă.”

Helguson despre cel mai promiţător jucător tânăr din Islanda: „Dacă ar fi să aleg pe cineva din campionatul intern, aş spune Evar Ingi Jóhannesson, care sunt convins că în scurt timp va urca la nivelul primei echipe. Din campionatele externe m-aş opri la Ingason (n.r Sverrir Ingi Ingasson, jucător la Lokeren), un fundaş cu o proiecţie extraordinară.”Comentarii