Hal Robson-Kanu, Ţara Galilor
Hal Robson-Kanu, Ţara Galilor

Hal Robson-Kanu, atacantul fără echipă care a calificat Ţara Galilor în semifinalele Euro 2016

Rămas fără echipă după despărţirea de Reading, Hal Robson-Kanu a contribuit decisiv la calificarea Ţării Galilor în semifinalele Euro 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
2 iulie 2016

Povestea lui Hal Robson-Kanu continuă să impresioneze la Campionatul European 2016. Pe data de 9 mai, atacantul galez a salutat clubul Reading, echipa la care s-a format ca jucător şi pentru care a evoluat timp de nouă stagiuni, cu o pauză de doi ani (împrumutat la Southend United, respectiv Swindon Town), după ce contractul său a expirat, iar formaţia din Championship a decis să nu îi prelungească înţelegerea, o decizie pe care foarte probabil Reading o regretă deja, având în vedere prezenţa lui Hal Robson-Kanu în faza semifinalelor Euro 2016, alături de o surprinzătoare, dar meritorie naţională a Ţării Galilor.

Atacantul în vârstă de 27 de ani trăieşte un adevărat vis la turneul final din Franţa şi a intrat deja în istorie devenind primul jucător dintr-o ligă inferioară autor a două goluri la o ediţie de Campionat European, după reuşita din meciul cu Slovacia, când golul său marcat în minutul 81 a adus o victorie extrem de importantă şi mai ales reuşita din partida disputată ieri pe stadionul Pierre-Mauroy contra Belgiei, în sferturile de finală, printr-o preluare în stilul Johan Cruyff, care a scos din joc trei belgieni (Thomas Meunier, Marouane Fellaini şi Jason Denayer). Golul său a completat revenirea de excepţie pe care Ţara Galilor a înregistrat-o în faţa unei naţionale a Belgiei considerată favorită certă înainte de startul partidei.

În aşteptarea de a disputa semifinalele Campionatului European 2016, contra reprezentativei Portugaliei lui Cristiano Ronaldo, Hal Robson-Kanu nu va întâmpina cel mai probabil mari dificultăţi în a-şi găsi un nou club, după evluţiile impresionante alături de Ţara Galilor, calificată în premieră în runda semifinalelor.Comentarii