Raphael Guerreiro, Portugalia
Raphael Guerreiro, Portugalia

Guerreiro înainte de Polonia – Portugalia: „Dacă era echipa mai bună, Croaţia înfrunta acum Polonia”

Fundaşul Raphael Guerreiro a revenit asupra meciului câştigat de Portugalia contra Croaţiei, care i-a adus calificarea în sferturi, unde ca înfrunta Polonia.
Articol scris de Florin Codreanu
28 iunie 2016

Raphael Guerreiro i-a răspuns selecţionerului croat, Ante Cacic, pe site-ul UEFA, după ce acesta din urmă declarase că echipa mai bună a partidei Croaţia – Portugalia a rămas acasă: „Nu ştiu ce să zic, dacă naţionala Croaţiei a fost echipa mai bună, probabil acum juca împotriva Poloniei în sferturile de finală. Echipa mai bună este cea care se califică, cea care se adaptează tactic şi ştie să-şi depăşească erorile. Nu pot spune că am făcut un meci bun contra Croaţiei şi nici nu pot susţine că naţionala Croaţiei a făcut un meci rău contra noastră, dar ne-am calificat, iar obiectivul nostru a fost acesta: să ne calificăm. Nu ne-am propus să o facem glorios. Am avut meciuri bune la acest turneu final pe care nu le-am încheiat cu rezultatele dorite” a declarat fundaşul care s-a transferat în această vară la Borussia Dortmund.

Despre apropiata partidă de joi contra Poloniei, Guerreiro a spus: „Sper să câştigăm pentru că ne dorim să continuăm la acest turneu final şi să încercăm să atingem faza semifinalelor. Vom da totul împotriva Poloniei, dar ştim că ne aşteaptă un joc foarte dificil. Polonia este o echipă foarte bună, care are soluţii excelente pe faza de atac, dar şi o defensivă solidă. Mi-a plăcut această echipă până acum la turneul final, însă joi vom fi adversarii lor şi vom încerca să ne calificăm pentru a ne face suporterii fericiţi. Ştim că vor fi alături de noi şi ştim că ne-au susţinut mereu la acest turneu final. Le suntem datori” a anunţat Raphael.

Raphael Guerreiro are 22 de ani şi s-a născut în Franţa, în localitatea Le Blanc-Mesnil. Fundaşul stânga ce măsoară 1.70 de cm s-a format la şcoala de fotbal Clairefontaine, înainte de a ajunge la Caen şi apoi la Lorient. Mama lui Raphael este franţuzoaică, însă datorită tatălui său portughez, Raphael a ales naţionala lusitană. Pentru fundaşul stânga cu origini franceze problemele au apărut însă imediat, întrucât el vorbeşte foarte greu limba portugheză. Guerreiro a fost convocat la echipa reprezentativă pentru prima dată în era Fernando Santos, căruia îi este recunoscător: „Este un antrenor foarte bun, ştie să ne motiveze şi are tot arsenalul tactic pregătit indiferent de adversar. Suntem una dintre echipele care se adaptează cel mai bine stilului de joc al adversarului” a încheiat Guerreiro.Comentarii