Antoine Griezmann, Franţa
Antoine Griezmann, Franţa

Griezmann, înainte de Franţa – Islanda: „Eliminarea în sferturi ar fi un eşec”

Atacantul Antoine Griezmann a prefaţat meciul dintre Franţa şi Islanda, contând pentru sferturile de finală ale Campionatului European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
29 iunie 2016

„Eliminarea în faza sferturilor de finală ar reprezenta un eşec imens. Nu contează cu cine jucăm, trebuie să facem totul pentru a câştiga. Cu Islanda va fi la fel de greu cum ar fi fost cu Anglia, aşadar pentru noi nu este nicio diferenţa. Suntem conştienţi că avem calităţile necesare pentru a ne impune indiferent de numele adversarului.” – Antoine Griezmann l-a depăşit pe Paul Pogba în ierarhia celor mai influenţi jucători din lotul Franţei la Euro 2016 şi a devenit liderul unei naţionale care se pregăteşte să înfrunte principala surpriză de la Campionatul European 2016, Islanda.

Atacantul celor de la Atletico Madrid a fost cel mai bun jucător din echipa lui Didier Deschamps în meciul din optimile de finală, cu Irlanda, iar golurile sale au ajutat Franţa să revină pe tabela de amrcaj şi să evite o eliminare prematură în faţa propriilor suporteri. Antoine Griezmann a ajuns astfel la trei goluri marcate până acum la Euro 2016, o performanţă care a mai fost reuşită momentan doar de Alvaro Morata şi Gareth Bale: „Câştigarea titului de golgheter nu reprezintă obiectivul meu.” – afirmă atacantul în vârstă de 25 de ani, intervievat de site-ul oficial al UEFA – „Mă gândesc doar cum să îmi îmbunătăţesc jocul de la meci la meci, apoi la final vom vedea unde voi putea ajunge. În debutul Campionatului European nu eram în cea mai bună formă, dar acum mă simt mai bine, iar golurile mi-au dat încredere.” – a adăugat Antoine Griezmann.

Islanda este, cel puţin pe hârtie, un adversar mai mult decât accesibil pentru Franţa, însă jucătorii lui Didier Deschamps au experienţa necesară pentru a nu îşi subestima oponentul şi a nu repeta greşeala Angliei, eliminată de reprezentativa islandeză în optimi: „Islanda nu mai este o surpriză şi ştim că ne aşteaptă un meci foarte greu, cu multe dueluri fizice şi la limita regulamentului. Ei ştiu să îşi valorifice foarte bine calităţile fizice, aşadar acum mai mult ca oricând trebuie să fim concentraţi şi implicaţi în totalitate.” – a concluzionat atacantul echipei naţionale a Franţei.Comentarii