Preliminariile EURO 2016, Grupa F, 14 noiembrie 2014, ora 21:45
Grecia
Grecia
0 - 1
Insulele Feroe
Insulele Feroe

 
 
Jóan Edmundsson 61
Grecia - Insulele Feroe, preliminarii EURO 2016
Grecia - Insulele Feroe, preliminarii EURO 2016

Grecia – Insulele Feroe 0-1. Elenii nu vor să câştige în preliminariile EURO 2016

Naţionala Insulelor Feroe a furnizat o surpriză uriaşă în Grupa F, învingând fosta campioană europeană Grecia chiar pe terenul acesteia cu scorul de 1-0.

În teorie partida de la Pireu trebuia să fie pentru Grecia lui Claudio Ranieri şansa de a reveni în lupta pentru calificare. Oaspeţii nu reuşiseră să acumuleze vreun punct în grupa F a preliminariilor EURO 2016, în ciuda evoluţiilor destul de bune din partidele anterioare.

Elenii au încercat să profite de faptul că feroezii au cedat posesia, dar asta nu i-a ajutat prea mult la finalizare. Pe rând, Panagiotis Kone, Nikos Karelis şi Lazaros Christodoulopoulos au fost incapabili să prindă spaţiul porţii lui Gunnar Nielsen. De cealaltă parte a terenului, portarul Orestis Karnezis a fost serios încercat. Brandur Olsen i-a dat primele emoţii la o lovitură liberă, dar mingea a lovit bara. Grecul a avut apoi două intervenţii salvatoare, prima oară la lovitura de cap a lui Fródi Benjaminsen, pentru ca aproape de finalul primei reprize să îl blocheze pe Jóan Edmundsson într-o situaţie de unu la unu.

Startul celei de-a doua reprize a adus o nouă bară a oaspeţilor, ghinionistul fiind de această data căpitanul Fródi Benjaminsen. Eforturile feroezilor au fost totuşi răsplătite după o oră de joc. Sølvi Vatnhamar a centrat din flancul drept, mingea şutată defectuos de Brandur Olsen a ajuns la Edmundsson şi acesta a dus Insulele Feroe în avantaj. Replica grecilor s-a lăsat aşteptată, doar Kone mai având în ultimele minute o ocazie de a egala, cu acelaşi deznodământ ca şi celelalte acţiuni ale Greciei.

Naţionala Insulelor Feroe nu mai câştigase un meci oficial în deplasare din data de 24 martie 2001, atunci când insularii învinseseră Luxemburg cu 2-0 în preliminariile Campionatului Mondial de Fotbal 2002. Victoria împotriva Greciei reprezintă însă cea mai valoroasă bornă din istoria fotbalistică a feroezilor, ţinând cont că elenii vin după un turneu final de Campionat Mondial la care nu s-au făcut de râs. Pentru ei însă participarea la EURO 2016 a devenit de acum o utopie.Statisticile meciului

 
62
Posesie
38
 
 
17
Total şuturi
9
 
 
4
Pe poartă
5
 
 
10
Afară
3
 
 
3
Blocate
1
 
 
1
Bare
2
 
 
12
Cornere
1
 
 
2
Offside
1
 
 
1
Galbene
3
 
 
0
Roşii
0
 
 
11
Faulturi
17
 
 
395
Total pase
175
 
 
360
Completate
131
 

Filmul meciului

 
33'
Brandur Olsen
Stefanos Athanasiadis
(Fanis Gekas)
46'
 
 
49'
Hallur Hansson
 
57'
Atli Gregersen
 
61'
Jóan Edmundsson
(Brandur Olsen)
Charis Mavrias
(Nikos Karelis)
62'
 
 
76'
Pól Jóhannus Justinussen
(Christian Holst)
Petros Mantalos
(Nikos Karabelas)
78'
 
 
86'
Odmar Faerø
(Jóan Edmundsson)
Kostas Manolas
88'
 
 
88'
Klæmint Olsen
(Brandur Olsen)

Echipele de start

Comentarii pe marginea meciului Grecia - Insulele Feroe