Mario Gomez, Germania
Mario Gomez, Germania

Gomez este indisponibil pentru Germania – Franţa, Sami Khedira şi Bastian Schweinsteiger, incerţi

Atacantul Mario Gomez a suferit o accidentare musculară şi nu va mai putea evolua pentru Germania la Euro 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
4 iulie 2016

Mijlocaşii Sami Khedira şi Bastian Schweinsteinger sunt incerţi pentru meciul pe care Germania îl va disputa în semifinalele Campionatului European 2016, cu Franţa, în timp ce atacantul Mario Gomez nu va mai putea evolua pentru campioana mondială la Euro 2016. Victoria obţinută contra Italiei în urma loviturilor de departajare a adus nemţilor o calificare în penultimul act al competiţiei, însă şi multe probleme în ceea ce priveşte disponibilitatea de joc a unora dintre oamenii de bază. Situaţia cea mai gravă este cea a jucătorului de la Fiorentina, care a suferit o leziune musculară: controalele medicale amănunţite efectuate în cursul zilei de ieri au evidenţiat o leziune a mușchiului biceps femural, iar staff-ul medical al Germaniei a confirmat că o recuperare pentru o eventuală finală este imposibilă.

Probleme de natură musculară şi pentru doi dintre mijlocaşii experimentaţi ai campioanei mondiale, Sami Khedira şi Bastian Schweinsteinger, care însă păstrează şanse de a fi prezenţi la confruntarea de joi cu Franţa, programată a se disputa pe Stade Vélodrome din Marseille. O altă absenţă importantă pentru Germania va fi cea a fundaşului Mats Hummels, care a fost avertizat în meciul cu Italia şi va fi astfel suspendat în semifinale.

„Este foarte mare păcat faptul că pierdem jucători importanţi într-o fază crucială a Campionatului European. Îmi pare rău mai ales pentru Mario, deoarece a demonstrat lucruri importante la acest turneu final şi a ajutat enorm echipa. Indiferent de situaţie vom fi pregătiţi pentru partida de joi de la Marseille.” – a declarat selecţionerul echipei naţionale a Germaniei, Joachim Low.Comentarii