Olivier Giroud, Franţa
Olivier Giroud, Franţa

Giroud, dezamăgit de reacţia fanilor la meciul amical cu Camerun

Atacantul francez Olivier Giroud a fost apostrofat de publicul prezent pe stadionul din Nantes la penultimul meci amical înainte de Euro 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
31 mai 2016

Atacantul celor de la Arsenal, Olivier Giroud, s-a arătat contrariat de reacţia negativă pe care o parte a publicului francez a manifestat-o la adresa sa în meciul amical disputat ieri contra reprezentativei statului Camerun şi câştigat cu scorul de 3-2 pe arena din Nantes. Giroud a marcat golul al doilea pentru naţionala pregătită de Didier Deschamps, după o centrare perfectă a lui Paul Pogba, ceea ce a reprezentat cel de-al cincilea său gol în ultimele patru meciuri disputate cu Franţa.

Totuşi, o mare parte a suporterilor francezi l-a apostrofat pe atacantul lui Arsenal, atât înainte de meci, cât şi pe durata partidei amicale: „Este păcat. Atunci când joci pentru Franţa, chiar şi în momentul în care ratezi o bună situaţie de a marca, te aştepţi totuşi la aplauze şi încurajări din partea celor prezenţi pe stadion. Nu am înţeles foarte mult reacţia lor şi cu siguranţă îmi displace, dar nu voi pierde prea mult somn din cauza aceasta..” – a declarat fostul jucător al lui Montpellier, îmediat după ultimul fluier al meciului de pregătire cu reprezentativa africană.

„Ştiu că nimeni nu poate să fie niciodată plăcut de toată lumea, aşadar din partea mea nu există nicio problemă. Pentru mine cel mai important lucru este să îmi ajut echipa să obţină victorii, iar acest lucru înseamnă că trebuie să marchez cât mai multe goluri posibil. Aşteptările vor fi mari din partea noastră la Campionatul European, aşadar trebuie să ne concentrăm doar la ceea ce trebuie să facem pe teren.” – a concluzionat Olivier Giroud, autor a 15 goluri în cele 48 de meciuri disputate până acum pentru echipa naţională a Franţei, alături de care se pregăteşte să participe la cel de-al treilea turneu final, după Campionatul European 2012 şi Campionatul Mondial de doi ani mai târziu.Comentarii