Olivier Giroud (Franţa), Mesut Ozil (Germania)
Olivier Giroud (Franţa), Mesut Ozil (Germania)

Giroud avertizează înainte de Germania – Franţa: „Ozil, principalul pericol”

Atacantul francez Olivier Giroud a prefaţat confruntarea cu Germania contând pentru un loc în finala Campionatului European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
6 iulie 2016

Atacantul echipei naţionale a Franţei, Olivier Giroud, l-a indicat pe mijlocaşul ofensiv şi în acelaşi timp colegul său de la Arsenal, Mesut Ozil, ca principalul pericol pentru reprezentativa ţării gazdă de la Euro 2016 în meciul cu Germania din semifinalele competiţiei, programat a se disputa joi seara, de la ora 22:00, pe stadionul Vélodrome din Marseille.

Jucătorul în vârstă de 29 de ani al clubului londonez a marcat de două ori în succesul obţinut de Franţa cu Islanda în sferturile Campionatului European 2016 (scor 5-2) şi are parte de un turneu final foarte bun, aflându-se în luptă pentru câştigarea titlului de golgheter cu Gareth Bale şi colegii săi din naţionala Franţei, Dimitri Payet, respectiv Antoine Griezmann. De partea cealaltă, Mesut Ozil nu a fost până acum protagonistul unor evoluţii extrem de convingătoare pentru Germania, deşi a marcat în meciul cu Italia din runda precedentă, însă Olivier Giroud atrage atenţia asupra necesităţii ca Franţa să îi acorde atenţie deosebită playmaker-ului din echipa pregătită de selecţionerul Joachim Low, pentru ca oamenii lui Didier Deschamps să îşi maximizeze şansele de a ajunge în finala de la Paris: „Ozil este un jucător foarte talentat, iar calitatea paselor sale, precum şi viziunea lui a jocului reprezintă aspecte importante atât pentru Arsenal, cât şi pentru Germania.” – a declarat Olivier Giroud în cadrul unui interviu acordat pentru cotidianul Daily Mirror.

„Îi place foarte mult să joace între linii şi dacă va avea spaţiu va fi cu siguranţă principalul pericol din echipa lor. Aşadar va trebui să fim foarte atenţi şi să îl blocăm.” – a concluzionat fostul atacant al celor de la Tours şi Montpellier.Comentarii