Gianluigi Buffon, Italia
Gianluigi Buffon, Italia

Germania – Italia, din perspectiva lui Gigi Buffon: „Am demonstrat că putem învinge echipe de top”

Căpitanul Italiei, Gianluigi Buffon, a prefaţat meciul cu Germania contând pentru sferturile de finală ale Campionatului European 2016 din Franţa.
Articol scris de Răzvan Mitacu
29 iunie 2016

Portarul şi căpitanul echipei naţionale a Italiei, Gianluigi Buffon, s-a aflat pe teren la meciul pierdut de ‘Squadra Azzurra’ cu Spania în finala Campionatului European 2012, însă jucătorul lui Juventus a avut oportunitatea de a contribui decisiv la revanşa Italiei, în partida câştigată recent în optimile de finală de la Euro 2016, ceea ce a reprezentat primul succes al Italiei într-o confruntare cu Spania din 1994: „Acest rezultat este foarte important pentru noi, deoarece prin victoria cu Spania am demonstrat că putem să învingem o naţională de cel mai înalt nivel. După mai multe înfrângeri contra Spaniei ne-am luat o mică revanşă, chiar dacă doar într-un meci contând pentru optimile de finală ale competiţiei.” – a declarat Gianluigi Buffon, citat de site-ul torinez Tuttosport.

„Germania va trebui să fie mult mai bună decât mai fost noi în acest meci pentru a ne învinge. Am venit aici încrezători în şansele noastre, deoarece eram conştienţi de ceea ce putem realiza la Euro 2016 şi nu avem motive să ne temem de nicio naţională rămasă în cursa pentru trofeu. Dar drumul este în continuate foarte lung şi ne va scoate în cale echipe dificile. Momentan nu putem spune că am realizat o performanţă extraordinară pentru Italia, deoarece este vorba doar despre faza sferturilor de finală. Acestea fiind spuse, nu voi uita că multă lume ne-a desconsiderat înainte de Euro 2016. Sunt mandru de faptul că am demontrat că suntem subestimaţi.” – a adăugat experimentatul portar al lui Juventus.

În vârstă de 38 de ani, Gianluigi Buffon se va afla la prezenţa cu numărul 161 pentru Italia în meciul contra campioanei mondiale, Germania, programat a se disputa sâmbătă seara, pe Stade Matmut-Atlantique din Bordeaux. După o carieră internaţională de 19 ani, Buffon este de departe cel mai selecţionat jucător din ‘Squadra Azzurra’, urmat de doi dintre marii fundaşi italieni retraşi din activitate, Fabio Cannavaro (136), respectiv Paolo Maldini (126) şi pare intenţională să fie prezent inclusiv la Campionatul Mondial din 2018.Comentarii