Gareth Bale, Ţara Galilor
Gareth Bale, Ţara Galilor

Gareth Bale inclus în lotul pentru meciurile cu Cipru şi Israel

Selecţionerul Ţării Galilor, Chris Coleman, a anunţat lotul de jucători pentru meciurile din preliminariile Euro 2016 cu Cipru şi Israel
Articol scris de Răzvan Mitacu
28 august 2015

Gareth Bale a fost inclus în lotul Ţării Galilor pentru meciurile decisive de calificare la Euro 2016, cu Cipru şi Israel, deşi a fost iniţial incert ca urmare a unei accidentări suferite în partida disputată de Real Madrid cu Sporting Gijon.

Controalele medicale amănunţite la care a fost supus jucătorul galez au oferit o veste foarte bună pentru selecţionerul Chris Coleman, iar atacantul lui Real Madrid, autor a cinci goluri de-a lungul campaniei de calificare la Euro 2016, face astfel parte din lotul de 23 de jucători stabilit de selecţionerul galez.

Mijlocaşul lui Liverpool, Joe Allen, este suspendat pentru meciul cu Cipru de pe 3 septembrie, însă va rata de asemenea şi confruntarea de la Cardiff, programată a se disputa trei zile mai târziu, cu Israel, din cauza unei probleme musculare. Fundaşii Ben Davies şi James Collins revin la echipa naţională după ce au fost nevoiţi să absenteze la partida cu Belgia, câştigată de Ţara Galilor (1-0) în iunie, fiind accidentaţi. Tânărul Jordan Williams, împrumutat de Liverpool la Swindon, a fost convocat pentru prima dată.

Fără nicio înfrângere în grupa B de calificare la Euro 2016, Ţara Galilor ocupă prima poziţie cu 14 puncte după şase meciuri, iar două victorii cu Cipru şi Israel ar asigura prima prezenţă a galezilor la un turneu final după 58 de ani.

Lotul Ţării Galilor pentru meciurile cu Cipru şi Israel:

Hennessey (Crystal Palace), Fon Williams (Inverness), Ward (Liverpool); A Williams (Swansea), Chester (West Brom), Gunter (Reading), Taylor (Swansea), Davies (Tottenham), Collins (West Ham), Henley (Blackburn), Richards (Fulham); Ledley (Crystal Palace), Ramsey (Arsenal), J Williams (Liverpool), King (Leicester), Edwards (Wolves), MacDonald (Bournemouth), Cotterill (Birmingham); Robson-Kanu (Reading), Lawrence (Leicester), Bale (Real Madrid), Church (MK Dons), Vokes (Burnley).Comentarii