Gareth Bale, Ţara Galilor
Gareth Bale, Ţara Galilor

Gareth Bale înainte de Ţara Galilor – Belgia: „Cel mai important meci din istoria ţării”

Galezul Gareth Bale a subliniat importanţa meciului cu Belgia din sferturile de finală ale Campionatului European 2016 din Franţa.
Articol scris de Florin Codreanu
30 iunie 2016

Super starul lui Real Madrid face un turneu european extraordinar pentru reprezentativă galeză. Bale a marcat deja de 3 ori la Euro 2016 şi a provocat reuşita prin care Ţara Galilor s-a calificat în sferturile de finală ale competiţiei pentru prima dată în istoria sa. Dar Gareth îşi doreşte ca parcursul fenomenal al galezilor să continue: „Este fără doar şi poate cel mai important meci jucat de Ţara Galilor în istoria sa, sau cel puţin din ultimii 50 de ani. Probabil că discutăm despre cel mai important meci de la acel sfert de finală din 1958. Ne dorim cu toţii să savurăm acest joc, acest moment. Ne dorim şi să facem tot posibilul pentru a ne califica mai departe” a mărturisit vedeta lui Real Madrid.

„Este surprinzător pentru mine faptul că suntem singura echipă britanică rămasă în competiţie. Din păcate în optimi n-am făcut un meci bun, însă este bine că ne-am calificat. Avem o echipă bună, care exprimă mentalitate şi solidaritate” continuă starul galez care crede că „toţi jucătorii echipei noastre sunt fantastici, nu Gareth Bale. Suntem în sferturile de finală ale competiţiei tocmai datorită acestui lucru, nu datorită mie”. Pentru Gareth Bale, adversarul de vineri nu este o echipă necunoscută, iar numărul 11 din tabăra galezilor recunoaşte forţa naţionalei pregătită de Marc Wilmots: „Totul depinde de noi. Trebuie să fim concentraţi deplin şi să ne dăm seama exact ce putem face pentru a ne califica mai departe. Suntem bine organizaţi, i-am învins deja în iunie 2015 în preliminarii şi ştim de asemenea că putem bate echipe puternice din Europa. Acea victorie a fost foarte importantă pentru noi, deoarece ne-a făcut să realizăm ce potenţial avem. Belgia este o echipă foarte bună, va fi un meci extrem de interesant” încheie vedeta naţionalei galeze.Comentarii