Cristiano Ronaldo, Gareth Bale
Cristiano Ronaldo, Gareth Bale

Gareth Bale, fără victorie în faţa lui Cristiano Ronaldo înainte de semifinala Portugalia – Ţara Galilor

Gareth Bale şi Cristiano Ronaldo s-au înfruntat de cinci ori la nivelul echipelor de club şi portughezul a ieşit de fiecare dată învingător.
Articol scris de David Petre
6 iulie 2016

Gareth Bale şi Cristiano Ronaldo vor fi adversari miercuri seară în prima semifinală de la EURO 2016 care va aduce faţă în faţă naţionalele Portugaliei şi Ţării Galilor, iar fostul jucător al lui Tottenham speră să poată obţine la nivelul primelor reprezentative prima victorie în faţa colegului său de la Real Madrid, pe care nu l-a învins niciodată la nivelul echipelor de club.

Cei doi au fost adversari în Anglia, când unul juca la Tottenham şi celălalt la Manchester United, apoi s-au înfruntat şi în Liga Campionilor după transferul lui Ronaldo la Real Madrid. Bilanţul este net favorabil lusitanului, care a înregistrat patru victorii în cinci meciuri, cel de-al cincilea fiind decis tot în favoarea sa la loteria penalty-urilor.

Prima oară când s-au aflat faţă în faţă a fost în ianuarie 2009 într-un meci de FA Cup încheiat cu 2-1 în favoarea lui Manchester United. O lună şi ceva mai târziu s-au reîntâlnit în Cupa Ligii, într-un meci care a avut nevoie de lovituri de departajare după ce la finalul timpului regulamentar scorul a fost 0-0. United s-a impus în final cu 4-1.

La scurt timp, cele două echipe s-au revăzut şi în Premier League, pe Old Trafford, iar Manchester United s-a impus din nou, scor 5-2, după ce Tottenham a condus cu 2-0 la pauză. Ronaldo a dat tonul revenirii printr-un penalty transformat în minutul 57, apoi a mai punctat o dată pentru 3-2 în minutul 68.

După acel sezon Cristiano s-a transferat la Real Madrid, iar cei doi jucători nu s-au mai înfruntat pe teren până în sferturile de finală ale Ligii Campionilor din 2011. Ronaldo a reuşit din nou o dublă în manşa tur de pe Santiago Bernabeu, iar Real Madrid a câştigat confortabil cu scorul de 4-0. Avea să se impună şi în returul de la Londra, după un unic gol al aceluiaşi portughez.Comentarii