Kingsley Coman, Franţa
Kingsley Coman, Franţa

Franţa – Islanda: Hannes Halldorsson şi Kingsley Koman în topul UEFA

Portarul islandez Hannes Halldorsson şi tânărul francez Kingsley Koman s-au numărat printre protagoniştii de la Euro 2016, înainte de meciul direct din sferturi.
Articol scris de Florin Codreanu
1 iulie 2016

Portarul islandezilor, Hannes Halldórsson, este goalkeeper-ul cu cele mai multe intervenţii salvatoare de la turneul final din Franţa 2016. Halldorsson a intervenit salvator pentru echipa sa reprezentativă în 23 de rânduri conform site-ului oficial al UEFA şi este cel mai bun portar al turneului final până în acest moment. Portarul titular de la Bodo Glimt îi devansează în acest top pe polonezul Lukasz Fabianski (19 intervenţii), nord-irlandezul Michael McGovern (17 intervenţii), maghiarul Gabor Kiraly (17 intervenţii) şi slovacul Matúš Kozacik (16 intervenţii).

În vârstă de 32 de ani, Hannes Halldórsson măsoară 1.93 cm, s-a născut la Reykjavik şi a evoluat la echipe modeste până în 2015, când a semnat cu NEC Nijmegen din Olanda, echipă care l-a împrumutat pentru şase luni la Bodo/Glimt în Norvegia. Halldorsson are 36 de selecţii în echipa reprezentativă a Islandei pentru care a debutat în 2011. Interesant este că în timpul liber, Hannes este director de producţie fiind angajat al Saga Film până în 2012 când a plecat în Norvegia şi a devenit fotbalist profesionist.

Adversarul său din sfertul de finală de duminică, Kingsley Coman, este cel mai rapid jucător de la turneul final din Franţa conform site-ului UEFA. Coman a atins la Euro 2016 32.8km/h, devansându-i în acest clasament pe Yannick Ferreira Carrasco (Belgia, 32,3km/h) şi Erik Johannson (Suedia, 32,1km/h).Comentarii