Franck Ribery
Franck Ribery

Franck Ribery nu va reveni în naţionala Franţei pentru EURO 2016

Franck Ribery nu intenţionează să revină la naţionala Franţei, după decizia de a-şi încheia cariera la nivel internaţional
Articol scris de Răzvan Mitacu
21 mai 2015

Impresarul lui Franck Ribery a confirmat că jucătorul lui Bayern Munchen nu este intenţionat să îşi schimbe decizia şi să revină în echipa naţională a Franţei pentru Campionatul European care va avea loc vara viitoare.

Mijlocaşul ofensiv în vârstă de 32 de ani a lipsit de la turneul final al Campionatului Mondial 2014 din cauza unei probleme în zona spatelui, pentru ca apoi să decidă să îşi încheie definitiv cariera la nivel internaţional, spre dezamăgirea preşedintelui UEFA, Michel Platini, care a declarat că jucătorii nu ar trebui să refuze convocarea la echipa naţională.

Impresarul Franck Ribery, Jean-Pierre Bernes, a precizat că decizia clientului său este una corectă, atât din cauza repetatelor probleme medicale, cât mai ales în urma criticilor primite de-a lungul carierei sale în tricoul Franţei, considerate excesive şi incorecte de către impresarul Jean-Pierre Bernes: „Nu cred că mai există vreo şansă de a-l vedea pe Ribery la echipa naţională.” – a declarat Bernes, citat de RMC – „A făcut o alegere şi nu se va răzgândi, deşi este clar că EURO 2016 reprezintă un eveniment important pentru orice jucător. Însă în Franţa de multe ori lumea nu s-a purtat frumos cu el. Franck este o persoană foarte emotivă, iar atmosfera permanentă de critici şi atacuri la adresa lui nu i-a făcut bine.”

Ribery este momentat indisponibil din cauza unei accidentări la gleznă, însă Bernes se arată încrezător în posibilitatea unei recuperări totale înainte de începutul stagiunii 2015-2016: „Am vorbit cu el de curând, este încă accidentat. În trecut a revenit pe teren prematur, fără a fi recuperat complet, ceea ce i-a agravat problema medicală la gleznă. A dorit să joace în ciuda durerii. Acum se află în recuperare şi nu va mai grăbi revenirea, deoarece îşi doreşte să rezolve definitiv această problemă.” – concluzionează Jean-Pierre Bernes.Comentarii