Ciprian Tătăruşanu, România
Ciprian Tătăruşanu, România

Fiorentina ar putea renunţa la Tătăruşanu după gafele de la Euro 2016

Portarul Ciprian Tătăruşanu a greşit decisiv la două dintre cele patru goluri primite de România în grupa A de la Campionatul European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
22 iunie 2016

Viitorul lui Ciprian Tătăruşanu pare tot mai departe de Fiorentina. Portarul echipei naţionale a României a fost titular în ultimul sezon de Serie A, sub comanda lui Paulo Sousa, însă nu l-a impresionat pe tehnicianul portughez, astfel că directorul sportiv al formaţiei de pe Artemio Franchi, Pantaleo Corvino, caută deja soluţii alternative pentru stagiunea viitoare.

Ciprian Tătăruşanu a evoluat în 37 de meciuri din sezonul anterior de Serie A şi a primit 42 de goluri. Deşi a fost protagonistul unor meciuri pozitive, fostul portar al celor de la Steaua Bucureşti a ieşit de asemenea în evidenţă în sens negativ printr-o serie de greşeli care au costat pe Fiorentina puncte importante în clasamentul final. Situaţia lui Tătăruşanu s-a complicat ulterior după Campionatul European 2016: deşi turneul final din Franţa ar fi putut reprezenta ocazia ideală pentru a se face remarcat şi a recâştiga încrederea grupării din Firenze, cele două mari greşeli comise la primul gol al Franţei, marcat de Olivier Giroud, respectiv reuşita decisivă a Albaniei, semnată de Armando Sadiku, nu au ajutat în mod cert la confirmarea portarului în vârstă de 30 de ani la Fiorentina.

Conform presei din Italia, tânărul portar polonez Bartlomiej Dragowski (19 ani) de la Jagiellonia Białystok se află în atenţia echipei antrenate de Paulo Sousa şi ar putea să îl înlocuiască pe Ciprian Tătăruşanu. Matías Vecino şi Marcos Alonso sunt alţi doi jucători foarte aproape de o despărţire de Fiorentina.Comentarii