Fernando Santos, selecţionerul Portugaliei
Fernando Santos, selecţionerul Portugaliei

Fernando Santos, pregătit pentru Portugalia – Ţara Galilor: „Vrem să scriem istorie”

Selecţionerul Fernando Santos a discutat despre partida pe care naţionala sa, Portugalia, o va disputa cu Ţara Galilor în semifinalele Euro 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
6 iulie 2016

„Ţara Galilor are o determinare incredibilă, nu renunţă niciodată, dar Portugalia vrea să scrie istorie.” – După ce în urmă cu 12 ani reprezentativa lusitană a irosit o imensă oportunitate de a câştiga Campionatul European chiar pe teren propriu, naţionala pregătită acum de Fernando Santos caută o revanşă mult aşteptată şi speră să poată profita de conjunctura favorabilă de la Euro 2016, unde a ajuns în semifinalele competiţiei fără a câştiga niciun meci la capătul celor 90 de minute (cinci rezultate de egalitate în la fel de multe partide disputate), un fapt mai puţin obişnuit pentru un turneu final: „Trecutul este important pentru oricine, dar noi vrem să scriem istorie în meciul de mâine.” – a repetat selecţionerul portughez la conferinţa de presă suţinută în cursul zilei de ieri – „Ştim că vom înfrunta un adversar foarte puternic, dar noi vom intra pe teren cu aceeaşi atitudine şi concentrare precum întotdeauna.”

Fernando Santos a continuat apoi analiza naţionalei galeze, aflată la prima prezenţă într-o semifinală de Campionat European sau Mondial: „Ţara Galilor a făcut până acum un turneu extraordinar, a reuşit să se califice din una dintre cele mai dificile grupe. Pentru a ajunge aici a făcut un meci foarte bun cu o naţională puternică precum Belgia, şi nu a obţinut la limită calificarea, ci s-a impus într-o manieră categorică, scor 3-1. Îl admir foarte mult pe Chris Coleman, a făcut o treabă incredibilă şi merită tot respectul. – a adăugat Fernando Santos, care pentru meciul din semifinalele Euro 2016 nu ştie dacă se va putea baza pe fundaşul celor de la Real Madrid, Pepe, poate cel mai important om din compartimentul defensiv: „Vom vedea cum se va simţi mâine, dar avem nevoie doar de jucători care pot evolua la capacitate maximă. Vom lua o decizie în privinţa lui cu câteva ore înainte de meci”. – a precizat selecţionerul portughez, care nu îl va avea la dispoziţie nici pe William Carvalho, suspendat.

Întrebat despre duelul dintre Cristiano Ronaldo şi Gareth Bale, colegi de club la Real Madrid, dar adversari în meciul din semifinalele Campionatului European 2016, Fernando Santos aminteşte că „sunt jucători cu foarte multă experienţă, obişnuiţi să facă faţă momentelor de presiune. Mâine seara ei nu vor resimţi o presiune suplimentară şi în orice caz nu este un duel între Cristiano Ronaldo şi Gareth Bale, ci între toţi jucătorii de pe teren. Eu pot să spun doar că pentru noi Cristiano a reprezentat un adevărat exemplu, la antrenamente alături de colegii săi a fost întotdeauna impecabil.”Comentarii