Fernando Santos, selecţionerul Portugaliei
Fernando Santos, selecţionerul Portugaliei

Fernando Santos: „Cristiano şi Pepe au jucat extraordinar, merităm să fim în semifinale!”

Fernando Santos a comentat calificarea obţinută de Portugalia la capătul meciului cu Polonia din sferturile de finală ale Campionatului European.
Articol scris de Florin Codreanu
1 iulie 2016

Selecţionerul Portugaliei, Fernando Santos, îşi continuă parcursul foarte bun pe banca tehnică a reprezentativei lusitane. Numit în funcţie în septembrie 2014 în locul lui Paolo Bento, tehnicianul în vârstă de 61 de ani a câştigat 14 din cele 24 de jocuri susţinute pe banca tehnică a echipei reprezentative şi a remizat în alte patru meciuri. În şase ani de carieră la nivel de echipă naţională, pe banca Greciei şi a Portugaliei, Fernando Santos a suferit doar 12 înfrângeri, adică o medie de doar două înfrângeri pe an, adunând în schimb 40 de victorii. După ce a calificat Grecia în sferturile Campionatului European de Fotbal din Ucraina şi Polonia apoi a scos-o în premieră din grupele unui turneu final de Campionat Mondial, Santos a condus acum şi echipa naţională a Portugaliei spre semifinalele Euro 2016.

Despre victoria contra Poloniei obtinută în urma loviturilor de departajare, la Marseille, pe Stade Velodrome, Santos a declarat aseară: „Am fost mai buni decât Polonia. Trebuie să-mi felicit echipa, a jucat cu încredere şi cu atitudine. Cu siguranţă că după două meciuri de 120 de minute sunt extrem de obosiţi, dar merită felicitaţi. Nu am început bine jocul, dar am schimbat imediat tactica şi am avut trei jucători în linia mediană. Cred că s-a văzut în jocul nostru această schimbare. Milik şi Lewandowski au jucat foarte bine pentru ei, dar apoi au dispărut din joc când am schimbat sistemul. Pentru a-l controla pe Milik i-am cerut lui Renato să schimbe banda şi a făcut-o excelent. Nu-mi place să scot în evidenţă un jucător sau altul, dar Pepe şi Cristiano au făcut un meci incredibil, au fost extraordinari. Toată lumea îi cere lui Cristiano să dea un număr de goluri pe meci, dar Cristiano ne dă mult mai mult prin ceea ce face, este un lider absolut. Nu ştiu ce se va întâmpla în semifinale, dar trebuie să fim curoajosi şi să demonstrăm din nou caracter. Ştiam că Polonia are foarte buni executanţi de penalty-uri, dar le-am zis băieţilor mei că de data asta ne vom califica noi la penalty-uri, am pierdut de prea multe ori la acest capitol” a concluzionat Santos, tehnician care a câştigat şase trofee în cariera sa de antrenor şi care a fost declarat cel mai bun antrenor din Grecia al ultimului deceniu.Comentarii