Fernando Santos, selecţionerul Portugaliei
Fernando Santos, selecţionerul Portugaliei

Fernando Santos: „Am avut adversari la acest turneu final care au jucat foarte bine împotriva noastră!”

Selecţionerul Portugaliei, Fernando Santos, a analizat calificarea echipei sale în finala Campionatului European 2016 din Franţa.
Articol scris de Florin Codreanu
7 iulie 2016

Selecţionerul Portugaliei, Fernando Santos, a reuşit la Euro 2016 cea mai mare performanţă din cariera sa de antrenor. Deşi a lăsat o impresie excelentă şi pe banca tehnică a naţionalei Greciei, Santos a reuşit un adevărat miracol calificând naţionala lui Cristiano Ronaldo în finala turneului final din Franţa. Despre parcursul portughezilor la acest turneu final, Santos a explicat: „Nu pot spune că noi am făcut meciuri atât de proaste la acest turneu final, dar pot spune că am avut adversari care au jucat foarte bine contra noastră. Ne-a interesat însă mereu să obţinem maxim din fiecare meci, am muncit enorm să ajungem în această finală. Şi după cum ştiţi, o finală nu se joacă, o finală se câştigă!” a explicat Santos.

Despre meciul contra galezilor, selecţionerul Portugaliei a spus: „Am aşteptat un joc greu contra lor şi chiar aşa a fost. Am avut mai multă calitate decât Ţara Galilor şi asta ne-a ajutat. Ne-au pus multe probleme, ştiam ce joacă Coleman şi ştiam ce-şi propune în acest meci. Ne-a studiat bine, dar şi noi i-am studiat pe ei foarte bine. Sunt foarte fericit pentru ceea ce am oferit în acest meci şi extrem de fericit pentru prestaţia jucătorilor mei. Trebuie să avem idei foarte clare asupra manierei noastre de joc, mai ales în partea defensivă şi în cea ofensivă. Ştiam în ce mod trebuie să jucăm şi am făcut în aşa fel ca adversarul să nu ne pună prea multe probleme.” a adăugat Fernando Santos.

Campion în Portugalia cu FC Porto şi câştigător a şase trofee în cariera sa de antrenor, Santos traversează momentul carierei pe banca tehnică a naţionalei ţării sale de origine. Santos a pierdut în ultmii şase ani doar 12 jocuri ca antrenor al naţionalelor Greciei şi Portugaliei, obţinând în acelaşi timp 41 de victorii şi 21 de remize. Despre finala care o aşteaptă pe Portugalia, Santos a spus: „Este un eveniment extraordinar. Pentru mine, ţara mea, familia şi prietenii mei, drapelul meu, toate înseamnă enorm. Joi ne vom afla adversarul în urma unui meci care opune două echipe fantastice. Am să le urmăresc împreună cu băieţii şi vom încerca să le analizăm în timp real. Ne dorim să câştigăm finala şi să-i facem mândri pe suporterii noştri” a încheiat Fernando Santos.Comentarii