Marouane Fellaini, Belgia
Marouane Fellaini, Belgia

Fellaini: „Italia va fi un adversar periculos la Euro 2016”

Mijlocaşul belgian Marouane Fellaini a prefaţat meciul cu Italia din cadrul grupei E de la Campionatul European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
25 mai 2016

Marouane Fellaini nu a avut parte de un sezon foarte bun alături de Manchester United, cu doar un gol marcat în cele 18 prezenţe din Premier League, campionat încheiat prin ratarea calificării în viitoarea ediţie de UEFA Champions League, iar Cupa Angliei, câştigată recent de Manchester United după finala cu Crystal Palace, nu a fost de ajuns pentru a-i salva postul antrenorului olandez Louis van Gaal. În aşteptarea de a afla numele noului tehnician la echipa de club, jucătorul lui Manchester United se pregăteşte acum de Campionatul European 2016, unde speră să fie protagonist, alături de Belgia. Echipa pregătită de Marc Wilmots va evolua în grupa E de la Euro 2016, urmând a înfrunta Italia, Irlanda şi Suedia, iar Belgia este considerată favorită la calificarea în rundele eliminatorii ale competiţiei.

Totuşi, Marouane Fellaini atrage atenţia asupra faptului că Italia nu trebuie subestimată, deşi nu se mai poate baza pe mulţi jucători de renume, precum se întâmpla în urmă cu un deceniu, când ‘Squadra Azzurra’ se impunea la Campionatul Mondial din 2006: „Italia trebuie să fie mereu considerată printre favoritele la victorie şi rămâne de fiecare dată un adversar periculos deoarece din punct de vedere tactic este o echipă incredibilă. Au jucători buni şi vor avea un cuvânt important de spus la Euro 2016, la fel precum multe alte naţionale puternice, dar noi vom da totul şi vom încerca să obţinem maximul posibil.” – a declarat fostul jucător al celor de la Standard Liège şi Everton, citat de cotidianul torinez Tuttosport.

Belgia şi Italia s-au înfruntat într-un meci amical disputat pe 13 noiembrie 2015, pe Stade Roi Baudouin din Bruxelles, când selecţionata pregătită de Marc Wilmots s-a impus cu scorul de 3-1, prin golurile marcate de Jan Vertonghen, Kevin De Bruyne şi Michy Batshuayi, respectiv Antonio Candreva. Cele două naţionale se vor întâlni acum la Euro 2016 pe 13 iunie, într-un meci programat a se disputa pe Stade de Lyon. Belgia va evolua apoi în compania Irlandei (18 iunie) şi a Suediei (22 iunie).Comentarii